22.04.2011. / 17:13

Autor: Nacional.hr

Egipatski državni tužitelj produljio pritvor Hosniju Mubaraku

Trenutno je pritvoren u bolnici u gradu Sharm el-Sheikhu na obali Crvenog mora, gdje je živio nakon odstupanja s vlasti

Hosni MubarakHosni MubarakEgipatski državni tužitelj Abdel Maguid Mahmud produljio je pritvor svrgnutom egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku za daljnjih 15 dana, zbog istrage pod optužbom za krvavo gušenje demonstracija i korupciju, izvještava france24.com.

Mubaraku, koji je zbačen s vlasti nakon masovnih prosvjeda u veljači, preventivni pritvor od 15 dana je određen 13. travnja. Trenutno je pritvoren u bolnici u gradu Sharm el-Sheikhu na obali Crvenog mora, gdje je živio nakon odstupanja s vlasti. U izvještaju novinske agencije MENA piše kako tužioci nastavljaju ispitivati bivšeg predsjednika. Nadalje se navodi kako je bilo različitih izvještaja o njegovom zdravstvenom stanju, agencija tvrdi kako mu je sad stanje 'nestabilno'.

Ranije je Ured državnog tužitelja naredio da se ispita njegovo zdravlje i mogućnost njegovog prebacivanja u zatvorsku bolnicu u Kairu ili Tori. Njegovi sinovi Ala i Gamal te nekoliko bivših ministara i suradnika smješteni su u zatvoru u Kairu pod optužbom za korupciju i zlouporabu moći.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika