23.04.2011. / 15:30

Autor: Hina

Pobunjenici tvrde: Misrata je oslobođena

Glasnogovornik libijskih pobunjenika izjavio je da je Misrata oslobođena od snaga Moamera Gadafija u subotu nakon opsade tog trećeg po veličini grada u Libiji koja je trajala gotovo dva mjeseca.

Pobunjenici na prilazu Misrati (Reuters)Pobunjenici na prilazu Misrati (Reuters)Glasnogovornik libijskih pobunjenika izjavio je da je Misrata oslobođena od snaga Moamera Gadafija u subotu nakon opsade tog trećeg po veličini grada u Libiji koja je trajala gotovo dva mjeseca.

Zasad nema neovisne potvrde te informacije, ali su libijski vojnici koje su zarobili pobunjenici u Misrati rekli da je vojsci naređeno da se povuče.

"Misrata je slobodna, pobunjenici su pobijedili. Neki od Gadafijevih vojnika su ubijeni, a drugi bježe", rekao je glasnogovornik Gemal Salem u telefonskoj izjavi za Reuters iz Misrate.

Salem je kazao da su Gadafijeve snage ostale izvan grada te da bi sa svojih položaja mogle granatirati Misratu.

Po njegovim riječima, tri su osobe ubijene, a 15 je ranjeno u eksplozijama bombi koje su Gadafijeve snage postavile u kuće, automobile i na mrtva tijela prije povlačenja.

Agencija France Presse javlja, pozivajući se na bolničke izvore, da je u žestokim sukobima u Misrati u subotu poginulo 10 ljudi.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 23.04.11. 15:38

"Oslobođena"?

Hm, uskoro bi vam se , dragi pobunjenici, mogli dogoditi u Misrati MC Donaldsi, Coca cola, američke naftne patforme i postrojenja, pa bi vam, dragi moji Libijci, to "oslobođenje" moglo jako udariti po džepu!

Ne držim vodu Gadafiju, klasični je diktator, ali vrlo bi lako moglo biti po onoj narodnoj: sjaši Murta, da uzjaše Kurta!!

Bljak!!!!


registracija
17/10/07

Radmila, 24.04.11. 01:15

Ko sa vragom tikve sadi o glavu mu se razbijaju. Zaapad ce Vam po oslobodjenju prodavati svoje celofan zlatom upakovano djubre za crno zlato. Tek cete okusiti i nauzivati se diktature, kad vam kuboji dodju u dvorista.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika