24.04.2011. / 09:50

Autor: Hina

Gadafijeve snage zauzele pobunjenički grad Jafran na zapadu Libije

Snage libijskog čelnika Moamera Gadafija u subotu su zauzele najvažniji grad u libijskim Zapadnim planinama, rekao je glasnogovornik pobunjenika.

Gadafijeve snage su osvojile pobunjeničko uporište (Reuters)Gadafijeve snage su osvojile pobunjeničko uporište (Reuters)Snage libijskog čelnika Moamera Gadafija u subotu su zauzele najvažniji grad u libijskim Zapadnim planinama, rekao je glasnogovornik pobunjenika.

"Gadafijeve brigade zauzele su gradsko središte Jafrana a mi smo sada u okolnim selima", rekao je televiziji Al Arabiya glasnogovornik koji se predstavio kao Ezref.

"Oni ispaljuju minobacačke granate i rakete Grad", rekao je dodavši da je u jednom satu izbrojao više od 44 raketa Grad.

Jafran i druge planinske gradove nastanjuju Berberi koji su etnički različiti od većine Libijaca i spram kojih je Gadafijeva vlada bila tradicionalno sumnjičava.

Vezane vijesti

Ben Ali osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora

Ben Ali osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora

Bivši tuniski predsjednik Zine El Abidine Ben Ali osuđen je u srijedu u odsutnosti na 20 godina zatvora na vojnom sudu u Tunisu zbog "poticanja na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika