24.04.2011. / 13:16

Autor: Hina

Srbijanski oporbeni političar Nikolić izišao iz bolnice

Predsjednik vodeće srbijanske oporbene Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić koji je, tražeći od vlasti zakazivanje izvanrednih parlamentarnih izbora, od prošle subote štrajkao glađu i žeđu, a od četvrtka samo glađu, u nedjelju je napustio bolnicu u kojoj je boravio.

Tomislav NikolićTomislav NikolićPredsjednik vodeće srbijanske oporbene Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić koji je, tražeći od vlasti zakazivanje izvanrednih parlamentarnih izbora, od prošle subote štrajkao glađu i žeđu, a od četvrtka samo glađu, u nedjelju je napustio bolnicu u kojoj je boravio.

Po riječima liječnika, Nikolićevo zdravstveno stanje je dobro, a po izlasku iz bolnice se, kako izvještavaju beogradski elektronički mediji, pričestio u crkvi te će Uskrs provesti sa svojom obitelji.

Štrajk glađu i žeđu Nikolić je počeo uoči oporbenog prosvjeda u središtu Beograda prošle subote, tijekom kojega je zatraženo raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora, nakon čega se povukao u srbijanski parlament nastavljajući odbijati hranu i vodu.

U nedjelju poslijepodne u parlamentu ga je posjetio srbijanski predsjednik Boris Tadić i zamolio ga da prekine štrajk glađu i žeđu, no on je to odbio jer za to "nisu ispunjeni uvjeti".

U više gradova u Srbiji proteklih su dana organizirani skupovi potpore Nikoliću, dok je on u četvrtak, na molbu srpskoga pravoslavnog patrijarha Irineja, prekinuo štrajk žeđu, ali je nastavio gladovati.

"Tako ću postiti do Uskrsa, po molbi Njegove svetosti. A onda, kad prođe ovaj naš najveći blagdan, vidjet ćemo kako će dalje ići", rekao je Nikolić tada novinarima u bolnici u koju je dovezen u nedjelju navečer.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
26/11/09

CH2710, 24.04.11. 13:19

Mogao je slobodno nastaviti dalje... ovo mu ništa nije donjelo...


registracija
29/11/09

Ivis, 24.04.11. 13:38

Je! Ako bude znao iskoristiti, 'prasac' ce biti laksi, sto mu je bolje za zdravlje.......


registracija
31/1/10

STTony, 24.04.11. 15:28

Četničko goxno, šteta za civilizaciju što nije krepao.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika