24.04.2011. / 18:00

Autor: Hina

Irak: Četvero ranjenih u eksploziji pokraj kršćanske crkve

Četiri osobe, među kojima dva policajca, ranjene su u u nedjelju u Bagdadu u eksploziji bombe blizu crkve Svetog Srca, izvijestili su liječnici i policija.

Vjernici u Bagdadu (Reuters)Vjernici u Bagdadu (Reuters)Četiri osobe, među kojima dva policajca, ranjene su u u nedjelju u Bagdadu u eksploziji bombe blizu crkve Svetog Srca, izvijestili su liječnici i policija.

Eksplozija je odjeknula blizu ulaznih vrata u Sveto srce, crkvicu okruženu zaštitnim zidom, smještenu blizu trga Tahriata u samome središtu iračkoga glavnog grada. U eksploziji su ozlijeđena dva prolaznika i dvojica policajaca, izvijestili su iz bolnice Ibn Nafis.

U trenutku eksplozije crkva je bila prazna, jer je uskrsna misa održana ujutro. Oštećeni su policijski kamionet i jedan osobni automobil, izvijestili su novinari.

Napadi na kršćane sve su češći nakon prijetnji Al-Kaide koja je preuzela odgovornost za napad na katoličku katedralu u Bagdadu uoči blagdana Svih svetih prošle godine, kada su smrtno stradala 44 vjernika i dvojica svećenika.

Od 800.000 milijuna kršćana koliko ih je u Iraku živjelo prije američke invazije 2003., danas ih ondje tek polovina.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika