24.04.2011. / 20:08

Autor: Hina , Nacional.hr

Upit iz BiH:

Što Ivo Josipović i Boris Tadić misle o najnovijoj Dodikovoj provokaciji?

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) Zlatko Lagumdžija pozvao je u nedjelju predsjednika Hrvatske Ivu Josipovića i predsjednika Srbije Borisa Tadića da se očituju o referendumu kojega u Republici Srpskoj kani organizirati predsjednik tog entiteta Milorad Dodik.

Zlatko LagumdžijaZlatko LagumdžijaPredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) Zlatko Lagumdžija pozvao je u nedjelju predsjednika Hrvatske Ivu Josipovića i predsjednika Srbije Borisa Tadića da se očituju o referendumu kojega u Republici Srpskoj kani organizirati predsjednik tog entiteta Milorad Dodik.

"Svima je poznato da najavljeni referendum nema potporu sva tri naroda, obadva entiteta niti većine građana BiH", stoji u Lagumdžijinoj izjavi koja je dostavljena medijima u Sarajevu.

Predsjednik stranke koja čini okosnicu vladajuće većine u Federaciji BiH drži kao je referendum o čijem je održavanju 13. travnja odlučio parlament RS protivan Daytonskom sporazumu ali i načelima za koje se Josipović i Tadić javno zalažu kada govore o BiH.

Lagumdžija podsjeća kako Tadić u javnim istupima već godinama ponavlja stajalište po kojemu se Srbija protivi bilo kakvom rješenju u BiH koje nema potporu sva tri naroda i dva entiteta te očekuje da se Srbija i nastavi ponašati sukladno tome.

"Ovo je dobra prilika i predsjedniku Josipoviću koji je u bilateralnim susretima s Tadićem naglašavao potrebu konsenzusa, kako oni vole reći svih predstavnika naroda i građana BiH, da se i sam javno očituje o najavljenom referendumu", stoji u Lagumdžijinoj izjavi.

Vlasti RS kane postaviti pitanje biračima podupiru li "nametnute odluke visokog predstavnika a posebice one o Sudu i Tužiteljstvu BiH".

Provedba takvog referenduma naišla je na oštro protivljenje predstavnika međunarodne zajednice u BiH koji to smatraju opasnim ugrožavanjem Daytonskog sporazuma.

Neslužbeno je najavljeno kako će odluku o provedbi referenduma poništiti visoki predstavnik Valentin Inzko ukoliko to odbiju učiniti vlasti RS.

Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić ranije ovog tjedna je izjavio kako Beograd ne vidi ničega prijepornog u organiziranju referenduma u RS.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 24.04.11. 20:43

Dodik malo talasa, da pomogne braći preko Drine u pregovorima sa Kosovarima.
Ali kao što bi rekao ex-führer svih Srba Slobo: malo morgen.
Predstava za raju.


registracija
29/11/09

Ivis, 24.04.11. 20:49

Trebaju Hrvati uz pomoc muslimana uciniti nekoliko kontrolnih tocaka na "koridoru". Tada ce on drugaciju muziku traziti.


registracija
30/10/09

euspiegel, 24.04.11. 20:53

e ako ih je Lagumdžija prozvao da se očituju,
onda stvarno ne znam što se toliko čeka, mogao bi čovjek izgubiti strpljenje, a onda huhu...


registracija
26/1/08

Rampa, 24.04.11. 23:06

Zatvorit koridor i uništit srpske okupatore za mjesec dana!!
I problem riješen....


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 24.04.11. 23:17

euspiegel,

Lagumdzija je rekao sustu istinu, koja se ne smije i ne moze presutiti. Da si imalo bolje upucen, obrazovan ili nacitan, shvatio bi sta je rekao. Dodik i Covic (koji je nazalost zastupajuci i mene, prdnu u cabar) se uvijek pozivaju na konstutivnost sva tri naroda u BiH, kad je u pitanju neka vazna odluka, a sami bi, mimo Bosnkackog naroda koji je vecinski, rado htijeli odluciti o zajednickoj subini svih gradjana...

E malo morgen! kako rece laufer...


registracija
23/8/09

xaron, 24.04.11. 23:21

Dvolicni Lagumdjija NIJE trazio misljenje Ive Josipovica kada je izbacio Hrvate iz vlade FBH. Sada na marginalnom pitanju trazi pomoc od Ive (kao sto je uvijek trazio i dobio od Mesica). Nadamo se da Ivo nece biti kao Mesic (ljigavi) te da ce odbiti da se izjasni o tome, jer za Hrvate BH to je jednostavno marginalno pitanje.


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 24.04.11. 23:49

xaron,

nikakvo izjasnjavanje zapravo Lagumdzija nije ni trazio od dvojice sjedokosih, neko im je putem medija indirektno porucio da se ne patljaju tamo gdje im nije mjesto, jer su njihovi bivsi "mrtvi" predsjednici, (okarakterisani kao ratni zlocinci) u Dejton pozvani ne da se sepure svojom politickom snagom i utjecajem, nego da potpisu cage u mom stoji da maknu svoje prste iz Bosne...

Cisto ko suza, da ne moze cistije biti. Dejton se nazalost morao prihvatiti, mada je na stetu sva tri naroda, ali sta je tu je. Sad preostaje samo da naoruzamo svoje testise ljutim spermicima i krenemo u akciju posumljavanja, kako bi nase sume bile gusce od bosnjackih i srpskih. Samo je jebeno to, sto kad Hrvatica iz Bosne jedanput izuje opanake i obuce stiklice, ne zeli vise za ruke voditi balavurdiju, ni po cijenu zivota...


registracija
9/1/08

caballero, 25.04.11. 02:31

Zar se nisu i Bosnjaci sa Alijom na celu putem referenduma izborili nezavisnu BiH?

Inace nakon strahota 90-ih nema sanse da BiH opstane na duge staze. Ne vidim nacin da, ako nije mogla prezivjeti sfrj da to uspije ovoj tvorevini.


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 25.04.11. 04:08

Zivi bili pa vidjeli moj caballero. Po tvome ispada da ce se i Hrvatska raspasti, ako to referendumom izglasaju Istrani. Velika je razlika sto Alija nije sudjelovao u zlocinackom podhvatu, golobradi...


registracija
20/8/10

McCoy, 25.04.11. 14:29

@Rampa
Tebi niko nije rekao da je rat vec odavno zavrsen?


registracija
7/1/11

djani, 25.04.11. 21:54

tadić četnik veći od dodika samo ovaj naš VOĆO niš ne vidi od svoje Harwardske diplome,ali četnici su nam najmanji problem ,ušljivce ćemo lako nego ekonoski kako ćemo


registracija
23/8/09

xaron, 25.04.11. 22:34

@odimidodjimi
Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) Zlatko Lagumdžija pozvao je u nedjelju predsjednika Hrvatske Ivu Josipovića i predsjednika Srbije Borisa Tadića da se _očituju_
o referendumu kojega u Republici Srpskoj kani organizirati predsjednik tog entiteta Milorad Dodik...........................
Nisi procitao text , jer tu pise : da se ocituju o referendumu, te tvoja primjedba nema nikakvog smisla. Zlatko Lagumdžija JESTE dvolican jer takvo ocitovanje NIJE trazio od Ive kad je izbacio Hrvate iz vlade.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika