27.04.2011. / 14:27

Autor: Hina

U zračnoj luci u Kabulu ubijena šestorica NATO-ovih vojnika

Šestorica vojnika NATO-ovih snaga u Afganistanu (ISAF) ubijena su u srijedu u pucnjavi na vojnom aerodromu u Kabulu, priopćile su međunarodne snage, ne navodeći nacionalnost žrtava.

Afganistanski vojnik pred zračnom lukom u kojoj se dogodio napad (Reuters)Afganistanski vojnik pred zračnom lukom u kojoj se dogodio napad (Reuters)Šestorica vojnika NATO-ovih snaga u Afganistanu (ISAF) ubijena su u srijedu u pucnjavi na vojnom aerodromu u Kabulu, priopćile su međunarodne snage, ne navodeći nacionalnost žrtava.

Glasnogovornik ISAF-a potvrdio je za agenciju France Presse da je riječ o pucnjavi iz vatrenog oružja kasno prijepodne u središtu za obuku afganistanskih zračnih snaga na vojnom aerodromu u Kabulu.

"Šestorica vojnika su ubijena u napadu" u Kabulu, priopćila je koalicija ne navodeći nacionalnost žrtava.

Afganistanski ministar obrane rekao je da se napad dogodio nakon svađe između afganistanskog i stranog vojnika. Ministar nije naveo broj žrtava i odbacio je mogućnost napada pobunjenika.

Talibani su pak rekli da je njihov borac, "zaposlen" u bazi, izveo bombaški napad.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika