28.04.2011. / 12:17

Autor: Hina , Nacional.hr

Kraljevska cenzura: ABC ne smije ismijavati vjenčanje Williama i Kate

Australian Broadcasting Corporation (ABC) planirao je zatražiti od Chasera, popularne skupine komičara, da komentiraju vjenčanje Williama i Kate. No rezidencija princa Charlesa, oca mladoženje, nametnula je nova ograničenja na prijenos tih slika

Foto: ReutersFoto: ReutersAustralska javna televizija morala je, pod pritiskom britanske kraljevske obitelji, odustati od emitiranja satiričnog komentara tijekom prijenosa vjenčanja britanskog princa Williama i njegove izabranice Kate Middleton u petak, objavio je australski tisak.

Australian Broadcasting Corporation (ABC) planirao je zatražiti od Chasera, popularne skupine komičara, da komentiraju vjenčanje Williama i Kate. No rezidencija princa Charlesa, oca mladoženje, nametnula je nova ograničenja na prijenos tih slika.

"Iznenađeni smo i razočarani što smo u posljednjem trenutku obaviješteni da je naše satirično i zabavno pokrivanje vjenčanja budućeg čelnika Australije zabranjeno", rekao je direktor ABC TV-a Kim Dalton, istaknuvši da BBC i princ Charles smatraju da Chaser nije prihvatljiv.

Dnevnik The Australian napisao je da je princ Charles od BBC-a izričito zahtijevao da im se ABC obveže izjavom u pisanom obliku u kojom obećava da će zabraniti sudjelovanje Chasera u prijenosu vjenčanja te je BBC navodno zaprijetio da ABC-u neće proslijediti ni kadra prijenosa ako ne postupi po tom zahtjevu.

Vezane vijesti

Marihuana s državnim pečatom

Marihuana s državnim pečatom

Urugvajska vlada objavila je prijedlog zakona kojim želi ozakoniti i nadzirati tržište marihuane, ocjenjujući da je ta droga manje opasna od crnog… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 28.04.11. 12:57

Taj engleski cirkus mi ide na živce.Od Henrija 8 na dalje tamo je sve amoralno i nakaradno, a sve spakovano kao demokracija.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika