28.04.2011. / 12:53

Autor: Hina , Nacional.hr

Novi japanski junak zove se Ace - zaposlenik japanske nuklearke Fukushima

Iako javnost od samog početka hvali hrabrost i odvažnost radnika koji u samoj nuklearki Fukushima danonoćno nastoje staviti situaciju pod kontrolu, rukovodstvo TEPCO-a našlo se na udaru snažnih kritika

Foto: Reuters (arhiva)Foto: Reuters (arhiva)Ace je posljednji japanski heroj - njegovi obožavatelji svakodnevno seciraju njegove izjave objavljene na internetskim stranicama, gdje ostavljaju razne komentare i poruke, odaju počast njegovom glasu i njegovom izražajnom licu, te provode sate gledajući njegove najnovije video nastupe.

No Ace je daleko od glumca ili rock zvijezde - on je jedan od pripadnika tvrtke Tokyo Electric Power Co (TEPCO), operatera oštećene japanske nuklearne elektrane Fukushima, koji se svakog dana suočava s medijima kako bi iznio nove podatke nakon katastrofalnih potresa i tsunamija 11. ožujka koji su uzrokovali najgoru svjetsku nuklearnu krizu u proteklih 25 godina.

"Svaki dan satima razmišljam o Aceu ili gledam njegove isječke", napisao je na Aceovoj stranici jedan od njegovih internetskih sljedbenika.

Iako javnost od samog početka hvali hrabrost i odvažnost radnika koji u samoj nuklearki Fukushima danonoćno nastoje staviti situaciju pod kontrolu, rukovodstvo TEPCO-a našlo se na udaru snažnih kritika.

No nakon što su Acea i njegove kolege kao što je De Niro - prozvan tako zbog sličnosti s glumcem Robertom de Nirom - tjednima gledali kako se na konferencijama za novinare koje se održavaju dvaput dnevno nose i s najtežim pitanjima, ljudi su im počeli iskazivati sve veće poštovanje.

Ace, čije je pravo ime Hikaru Kuroda, uvjerljivo je najpopularniji među junacima. Menadžer iskrenog izraza lica i pomalo prorijeđene kose oblači se, kao i drugi, u mornarsko plavu radnu jaknu s logom kompanije na džepu.

Vezane vijesti

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norvežani pozvani na "sex hour" uz kondom

Norveška neprofitna organizacija za zdravstveno i spolno obrazovanje RFSU pozvala je Norvežane na "sex hour" u četvrtak navečer s partnericom ili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika