28.04.2011. / 13:43

Autor: Hina

Veliki broj kraljeva i predsjednika na beatifikaciji Ivana Pavla II., dolazi i Jadranka Kosor

Talijansko ministarstvo unutarnjih poslova poduzelo je jake mjere sigurnosti, a sigurnost je pojačana i u zračnim lukama, željezničkim postajama i ostalim javnim mjestima

Jadranka Kosor u posjetu Benediktu (arhiva)Jadranka Kosor u posjetu Benediktu (arhiva)Kraljevi, predsjednici država i vlada bit će u nedjelju u Vatikanu nazočni beatifikaciji Ivana Pavla II., a među njima će na Trgu svetog Petra biti i hrvatska premijerka Jadranka Kosor te bivši poljski predsjednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir Lech Walesa, piše austrijska novinska agencija APA.

Među visokim gostima bit će i francuski premijer Francois Fillon, poljski predsjednik Bronislaw Komorowski, član predsjedništva BiH Bakir Izetbegović te meksički predsjednik Felipe Calderon.

Monarsi iz čitave Europe, među njima i španjolski prijestolonasljednik princ Felipe sa suprugom Letiziom, belgijski kralj Albert II. i kraljica Paola kao i princ Adam II. od Lichtensteina sudjelovat će na beatifikaciji.

U Rimu se u nedjelju očekuju i brojni afrički politički dužnosnici. Benin će predstavljati predsjednik Thomas Boni Yayi, a stići će i predsjednik Konga Denis Sassou-Nguesso, kao i njegov kolega iz Kameruna Paul Biya.

S obzirom na to da Trg svetog Petra može podnijeti "samo" nekoliko stotina tisuća vjernika, u obližnjim ulicama bit će postavljeni veliki video-zidovi, kako bi brojni vjernici mogli pratiti beatifikaciju. Vatikan očekuje da će veliki broj vjernika iz domovine Ivana Pavla II., Poljske, stići u nedjelju u Vatikan.

Talijansko ministarstvo unutarnjih poslova poduzelo je jake mjere sigurnosti, a sigurnost je pojačana i u zračnim lukama, željezničkim postajama i ostalim javnim mjestima.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 28.04.11. 13:54

nemrem vjerovat! više ih je bilo na sprovodu onom zvonkovom zločincu brozu, nego što će ih doći na beatifikaciju vojtile. isprika vjernicima što sam rečenu dvojicu spomenuo u istoj rečenici.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika