29.04.2011. / 17:57

Autor: Hina , Nacional.hr

Potvrđeno: Napad u Marakešu teroristički čin

Marokanski dužnosnici nisu objavili tko stoji iza napada, ali zapadni analitičari povezuju ga s islamističkim militantima koji žele nanijeti štetu turizmu, jednoj od najvažnijih gospodarskih grana za tu mediteransku zemlju

Foto: ReutersFoto: ReutersMaroko je u petak objavio da je bombaški napad u Marakešu, u kojem je poginulo 16 osoba, većinom stranaca, bio teroristički čin.

Marokanski dužnosnici nisu objavili tko stoji iza napada, ali zapadni analitičari povezuju ga s islamističkim militantima koji žele nanijeti štetu turizmu, jednoj od najvažnijih gospodarskih grana za tu mediteransku zemlju.

Prema podacima ministarstva unutarnjih poslova, među 16 poginulih dvoje je francuskih državljana, dvoje Kanađana, Nizozemac i tri Marokanca, a 23 osobe ranjene su u napadu u kavani u središtu grada, na poznatom trgu Džamaa el Fna popularnom među stranim turistima.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika