30.04.2011. / 12:17

Autor: Hina

Gadafi se 'bori do smrti': Ne odlazim s vlasti, ali pozivam na pregovore

NATO "se mora prestati nadati da će Moamer Gadafi otići s vlasti. Nemam nikakvu službenu funkciju, pa je se ne mogu ni odreći. Neću napustiti vlastitu zemlju i borit ću se do smrti"

Moamer Gadafi: Foto: ReutersMoamer Gadafi: Foto: ReutersMoamer Gadafi izjavio je kako ne namjerava otići s vlasti te je pozvao Pariz i Washington na pregovore o izlasku iz krize, nakon što je službeni Tripoli zaprijetio da će napasti svaki brod koji uplovi u Misratu, lučki grad okupiran već dva mjeseca te je pozvao pobunjenike na predaju.

NATO "se mora prestati nadati da će Moamer Gadafi otići s vlasti. Nemam nikakvu službenu funkciju, pa je se ne mogu ni odreći. Neću napustiti vlastitu zemlju i borit ću se do smrti", rekao je libijski vođa u govoru održanom u noći na subotu, a državna ga je televizija prenosila izravno.

Libijski pobunjenici, SAD i EU od pukovnika Gadafija traže odlazak s vlasti, no on im neprestano odgovara kako ga libijski narod voli te ističe kako je on za "svoj narod svetiji nego što je japanski car bio za svoj narod".

Govor je održao u povodu svečanosti obilježavanja stogodišnjice bitke protiv talijanskih okupacijskih snaga na Libiju. To je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon 9. travnja.

"Spremni smo pregovarati s Francuzima i Amerikancima, ali bez uvjeta", također je kazao Gadafi u govoru.

"Nećemo se predati. Ja vas pozivam na pregovore. Ako želite naftu, možemo ponovno pregledati ugovore potpisane s vašim tvrtkama, jer zbog nečeg takvog ne treba voditi rat. Vlastite probleme možemo riješiti sami i bez borbi među stanovništvom Libije, stoga povucite svoje flote i zrakoplove", rekao je Gadafi obraćajući se NATO-ovim čelnicima.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
29/11/09

Ivis, 30.04.11. 13:37

Ovaj ne zeli napustiti vlast, a nas vrli Mesic tvrdi da isti nema s cega demisionirati


registracija
27/8/09

Lujo1, 30.04.11. 22:49

Gospon Gadafi mi nukad nije bil preveć simpatičan i čudil sam se kad su mi kolege koji su delali u Libiji pripovedali kak je popularan i kak ga Libijci vole.
No dobro to je jedna stvar, a druga je stvar kad se mora birati između Gadafija i svjetskih koljaća, lopova, pljačkaša, ubojica i td. i td. kak su recimo: englezi, amerikanci, francuzi, talijani i ostala bagra.
E između ta dva tabora ja bez i malo sumnji biram Gadafijevu stranu!
Nadam se da bu u ovom pljačkaškom pohodu lupeža koji "šire demokraciju" (čitaj klanje, razaranje i pljačku) na članicu UN Libiju Gadafi pobjedil i da budu lopine prošle jaaaako loše!
Nek Gospodin poživi Gadafija!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika