01.05.2011. / 10:43

Autor: Hina

Libijska vlada tvrdi:

NATO ubio Gadafijevog sina i troje djece - 'Ako je to točno, onda nam je žao'

Najmlađi sin libijskog vođe Moamera Gadafija, Saif al Arab Gadafi, ubijen je zajedno sa svoje troje djece u subotu navečer tijekom zračnog napada NATO-a, objavio je glasnogovornik režima u Tripoliju.

Glasnogovornik libijske vlade odveo je novinare u navodnu Saifovu kuću koja je pogođena s najmanje tri rakete (Reuters)Glasnogovornik libijske vlade odveo je novinare u navodnu Saifovu kuću koja je pogođena s najmanje tri rakete (Reuters)Najmlađi sin libijskog vođe Moamera Gadafija, Saif al Arab Gadafi, ubijen je zajedno sa svoje troje djece u subotu navečer tijekom zračnog napada NATO-a, objavio je glasnogovornik režima u Tripoliju. Osim iz libijskih, za sada nema izvješća o tome iz NATO-ovih ili neovisnih izvora, javile su agencije.

Glasnogovornik vlade Musa Ibrahim objavio je da je napadnuta kuća Saifa al Araba Moamera Gadafija, najmlađeg Gadafijeva sina. Libijski vođa Moamer Gadafi i njegova supruga živi su i zdravi, rekao je glasnogovornik libijske vlade.

U subotu kasno navečer tri su se eksplozije čule u Tripoliju, u četvrti Bab al Azizija, gdje je i kompleks u kojem stanuje Gadafi, nakon prelijetanja zrakoplova NATO-a.

Htjeli su ubiti Gadafija

Po riječima glasnogovornika, riječ je o operaciji koja je imala za cilj ubiti libijskog čelnika.

"Ono što sada imamo je zakon džungle", rekao je glasnogovornik dodajući da je sada "svakome jasno da ono što se događa u Libiji nema ništa sa zaštitom civila".

Glasnogovornik libijske vlade odveo je novinare u kuću koja je pogođena s najmanje tri rakete, a krov joj je probijen na nekoliko mjesta.

"Borit ćemo se i borit bude li trebalo", kazao je Ibrahim dodajući: "Vođa je jučer ponudio mir NATO-u i NATO je to odbio".

Pobunjenici pucali nakon vijesti

U Bengaziju, središtu libijske pobune, pobunjenici su pucali u zrak nakon što je objavljeno da je ubijen Gadafijev najmlađi sin, javio je novinar France Pressea.

Gadafijev sin Saif (29) jedan je od najmanje poznatih njegovih sinova, s ograničenom ulogom u strukturi vlasti u Tripoliju. Bio je student u Njemačkoj.

ReutersReuters

Bez potvrde NATO-a o ubojstvu

NATO je u nedjelju rano ujutro potvrdio da je izveo napad na područje Bab al Azizija u Tripoliju, no nije potvrdio da je poginuo najmlađi sin libijskog čelnika Moamera Gadafija, Saif, kako je ranije objavila vlada u Tripoliju.

"NATO je nastavio svoje precizne zračne udare na vojna postrojenja Gadafijeva režima u Tripoliju ove noći, uključujući i napade na zgradu zapovjedništva i kontrole poznat kao sektor Bab al Azizija", navodi se u priopćenju NATO-a.

"Znamo za nepotvrđena medijska izvješća po kojima bi neki članovi Gadafijeve obitelji mogli biti ubijeni", kazao je u priopćenju zapovjednik operacije u Libiji, general Charles Bouchard. Zapovjednik NATO-a kazao je da NATO žali zbog bilo kojeg izgubljenog života, posebice nevinih civila.

"Svi su ciljevi NATO-a vojni i jasno su povezani sa sistematičnim napadima Gadafijeva režima na libijski narod i naseljene zone", rekao je general Bouchard istaknuvši kako ciljevi napada nisu pojedinci .

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 01.05.11. 12:52

""Svi su ciljevi NATO-a vojni i jasno su povezani sa sistematičnim napadima Gadafijeva režima na libijski narod i naseljene zone", rekao je general Bouchard istaknuvši kako ciljevi napada nisu pojedinci ."

general Bouchard laže!!

Za tog idiota je Gadafijevo dijete i 3 unuka nekaj sasvim nevažno!

Nadam se da se bu jednog dana takva nevažna stvar dogodila i "njenom zločinačkom veličanstvu" engleskoj kraljici, njenom sinu i njenim unucima - meni nebu ni malo žal!

Fuuuuj bjelosvjetski koljači i pljačkaši - čitava engleska povijest je povijest zločinačke organizacije!!!


registracija
18/7/07

jacki, 01.05.11. 13:44

mogu misliti koliko im je zao. eto kljuca za strategiju odbrane haskim optuzenicima. jednostavno trebaju reci da im je zao.


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 01.05.11. 14:20

Bravo Lujo1


registracija
18/4/07

Raddo, 01.05.11. 14:23

Zna se kade se rade ovakvi zlocini, u petak navece ili pred praznike. Racunaju tada ce najlakse proci zbog zmanjene medijske aktivnosti.


registracija
13/2/11

urednik, 01.05.11. 16:32

Bljuje mi se kad čujem neke kako kažu "naši dečki" za one u Afganistanu, a čini mi se da su i nekakva dvojica u ovom sranju u Libiji. Znam šta je vojska, bio sam 12 godina u HV, ali prije bih si ruku odsjekao nego NATOvim zlotvorima služio. Jebali ih novci, ima stotinu poštenijih načina da se zarade! Ma da nema niti jedan, radije bih krepao od gladi! Ukurac, bolje grob, nego rob!


registracija
24/11/10

aabar, 01.05.11. 18:03

I tko će mi reći da NATO nije zločinačka organizacija puna ratnih zločinaca da ti se krv zaledi a naravno takve kakvi jesu i mi smo snjima i žestoko ih pordžavamo.Dali na savjesti ovu djecu imaju Jaca,Jandroković & CO.Isti ti beatificiraju jednog čovjeka i slave a u istom momentu isti ti ubijaju širom svijeta u ime Kapitala i Boga...


registracija
24/11/10

aabar, 01.05.11. 18:04

.al smo licemjeri,pazi imati Nobelovu nagradu za MIR i ujedno biti RATNI ZLOČINAC i mati djecu na savjesti radi nafte...ovako su i Vukovar,Srebrenicu,Sarajevo branili!!!!...
ma Hitler je bala beba za njih!!!!!!!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika