02.05.2011. / 10:48

Autor: Hina

Japan usvojio proračun za pomoć stradalima u potresu

Japanski parlament usvojio je u ponedjeljak izvanredni proračun u visini od četiri trilijuna jena (250 milijarda kuna) za pomoć stradalima u potresu i tsunamiju 11. ožujka.

Naoto KanNaoto KanJapanski parlament usvojio je u ponedjeljak izvanredni proračun u visini od četiri trilijuna jena (250 milijarda kuna) za pomoć stradalima u potresu i tsunamiju 11. ožujka.

Sveukupna šteta koju su prouzročile te prirodne katastrofe procjenjuje se na 1,5 bilijuna kuna, a nakon izvanrednog proračuna uslijedit će i dodatni financijski paketi pomoći za obnovu.

Oporbene stranke podržale su u prvi krug troškova za financiranje takvih radova kao što su čišćenje ruševina i smeća na sjeveroistoku zemlje te izgradnja privremenih kuća, ali je upitno hoće li tako postupiti i kasnije jer financiranje paketa pomoći uključuje povišenje poreza i zaduživanje na tržištu obveznica, a japanski je proračun već opterećen golemim javnim dugom.

Vezane vijesti

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japan zadovoljan dogovorom o dokapitalizaciji španjolskih banaka

Japanski ministar financija Jun Azumi izrazio je u nedjelju zadovoljstvo dogovorom koji je dan ranije postigla eurozona o pomoći u dokapitalizaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika