02.05.2011. / 12:04

Autor: Nacional.hr

Odustaje: Murdoch prodaje Myspace za "samo" 100 milijuna dolara

Prodaja Myspacea pokušaj je da Murdoch smanji svoje gubitke koje mu taj servis uzrokuje

Medijski mogul i vlasnik medijskog koncerna News Corporationa Rupert Murdoch odlučio je prodati web stranicu koja je bila preteča društvenih mreža, Myspace.

Prema informacijama na koje se poziva The Wall Street Journal, Murdoch je postavio cijenu od 100 milijuna dolara, a zainteresiranih ne nedostaje. Navodno su svoje ponude već predali privatni fondovi Thomas H. Lee Partners, Redscout Ventures i Criterion Capital Partners. Među zainteresiranima je i internetska tvrtka iz Kine, a ime kupca trebalo bi biti poznato u lipnju.

Prodaja Myspacea pokušaj je da Murdoch smanji svoje gubitke koje mu taj servis uzrokuje. Naime, kada je 2005. godine Murdoch kupio Myspace, koji je tada bi na vrhuncu svoje popularnosti, za njega je platio 580 milijuna dolara.

No, uspon Facebooka i razvoj Twittera gurnuli su Myspace u drugi plan i natjerali oglašivače na odlazak. To je uzrokovalo otpuštanje gotovo polovice zaposlenih početkom godine, što su neki analitičari odmah protumačili kao pripremu za prodaju.

Vezane vijesti

Oh, divne li igre!

Oh, divne li igre!

Glasoviti istraživački novinar i dokumentarist John Pilger objavio je na svojoj službenoj stranici kritički osvrt na aktualnu istragu lorda Briana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika