02.05.2011. / 17:30

Autor: Nacional.hr

Sirijske vlasti izdale ultimatum za predaju prosvjednika

Vojni glasnogovornik izjavio je kako je u Dari uhićeno 499 osoba

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSirijske vlasti postavile su ultimatum u kojem pozivaju građane koji su 'sudjelovali ili počinili nezakonita djela, nosili oružje ili širili laži da se predaju do 15. svibnja i predaju oružje nadležnim vlastima', izvještava france24.com.

Poziva se i sirijski narod da 'javi informacije o saboterima, teroristima i naoružanim skupinama'. Informatorima se obećaje oprost od krivičnog gonjenja. U zemlji trenutno traju masovna uhićenja prosvjednika, disidenata i aktivista. Vojni glasnogovornik izjavio je kako je u Dari uhićeno 499 osoba. Nastavio je kako su ubijena dva pripadnika sigurnosnih snaga i 10 terorista, osam vojnika je ranjeno, a uhićeno je petero militanata koji su čekali u zasjedi.

Udruge za ljudska prava izvještavaju kako se broj žrtava ubijenih u demonstracijama popeo na 580. Demokratski aktivisti i dalje organiziraju nove prosvjede, pozivaju ljude da svaki dan u podne izađu na ulice u znak solidarnosti s ljudima iz Dare i ostalih 'zauzetih gradova'. Francuski ministar vanjskih poslova Alain Juppe rekao je kako će režim sirijskog predsjednika Bašara al-Assada pasti, 'dan prije ili kasnije'.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika