03.05.2011. / 13:49

Autor: Nacional.hr

Internet budućnosti: EU ulaže 600 milijuna eura u modernizaciju "mreže"

Podaci pokazuju kako se količina podataka na internetu svake godine poveća za 60 posto, a s razvojem "cloud computinga" ta će se količina samo nastaviti povećavati

Europska komisija želi stvoriti nova radna mjesta u internetskom gospodarstvuEuropska komisija želi stvoriti nova radna mjesta u internetskom gospodarstvuEuropska komisija pokrenula je projekt modernizacije interneta u Europi vrijedan 600 milijuna eura. Naime, u suradnji s industrijom i istraživačkim centrima pokrenut je projekt javno-privatnog partnerstva koji bi trebao oblikovati novu internetsku arhitekturu kako bi nova mreža mogla pružiti mogućnosti većeg opsega podataka.

Europska povjerenica za digitalno društvo Neelie Kroes pojasnila je kako Europa mora iskoristiti sve prednosti kako bi ostala među vodećima u internetskom gospodarstvu. Istaknula je kako će se vrijednost internetskog gospodarstva povećati na gotovo 800 milijardi eura u sljedeće dvije godine.

Podaci pokazuju kako se količina podataka na internetu svake godine poveća za 60 posto, a s razvojem "cloud computinga" ta će se količina samo nastaviti povećavati.

U Europskoj komisiji će tijekom sljedeće dvije godine proučiti osam poručja na kojima bi daljnji razvoj interneta mogao kreirati nova radna mjesta. Prije svega radi se o mobilnim tehnologijama i programerstvu.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika