03.05.2011. / 17:30

Autor: Nacional.hr

U Argentini putnici zapalili vlakove i divljali zbog kašnjenja

Incident je počeo u ponedjeljak tokom jutarnje gužve kada radnici iz predgrađa putuju u grad

Prizor s željezničke postaje Liniers (Reuters)Prizor s željezničke postaje Liniers (Reuters)U Argentini su putnici iz vlakova, ljutiti zbog kašnjenja, zapalili tri prigradska vlaka, izvještava BBC.

Incident je počeo u ponedjeljak tokom jutarnje gužve kada radnici iz predgrađa putuju u grad. Na vrlo prometnom željezničkom pravcu vlak je iskočio iz tračnica i izazvao zastoj. Ljutiti ljudi tad su zapalili oko osam vagona. Ubrzo su se nemiri proširili iz postaje Haedo na tri susjedne željezničke postaje u blizini glavnog grada Buenos Airesa. Na jednoj od postaja iz vlaka su izbačeni vozač i kondukter. Vatrogasci su ubrzo trebali pozvati brojnije policijsko pojačanje, jer su ih putnici ometali u radu i gađali kamenjem. Uništene su prodavaonice karata, sigurnosne kamere i aparati na stanicama.

Željeznička kompanija, Trenes de Buenos Aires, smatra kako su neredi pomno isplanirani kao dio industrijske sabotaže protiv firme. Policija je potvrdila kako je uhićeno najmanje troje izgrednika. Vlakovi u Argentini često kasne i ovo nije prvi slučaj takvih nereda.

Vezane vijesti

Natpis u čast Hitlera na ulazu u Yad Vashem

Natpis u čast Hitlera na ulazu u Yad Vashem

Natpis na hebrejskom u čast Adolfa Hitlera otkriven je u ponedjeljak prijepodne na zidu na samom ulazu u memorijalni centar Yad Vashem, posvećen… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika