03.05.2011. / 18:52

Autor: Hina

Libijski pobunjenici žele kredit od 3 milijarde dolara, da prebrode iduće mjesece

Libijski pobunjenici u utorak su upozorili na opasnost od urušavanja njihova gospodarstva prije lipnja ako im Francuska, Italija i SAD ne odobre kredit od 3 milijarde dolara za koji bi jamčili zamrznutim sredstvima libijskog čelnika Moamera Gadafija.

Pobunjenicima treba "samo" par milijardi dolaraPobunjenicima treba "samo" par milijardi dolaraLibijski pobunjenici u utorak su upozorili na opasnost od urušavanja njihova gospodarstva prije lipnja ako im Francuska, Italija i SAD ne odobre kredit od 3 milijarde dolara za koji bi jamčili zamrznutim sredstvima libijskog čelnika Moamera Gadafija.

"Sredstva kojima raspolažemo u zemlji vjerojatno će dostajati za tri ili najviše četiri mjeseca", izjavio je Ali Tarhoni, zadužen za gospodarstvo i naftu u Nacionalnom prijelaznom vijeću, političkom tijelu pobunjenika koji nadziru istok Libije.

"Ako dobijemo kreditne linije od naših prijatelja iz Francuske, Italije i SAD, onda smatram da će to ići", rekao je na konferenciji za novinare u gradu Bengaziju, pobunjeničkom uporištu.

Precizirao je kako im je "potrebno dvije do tri milijarde dolara", dodavši kako bi to vijeću omogućilo da prebrodi iduća tri do četiri mjeseca..

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika