05.05.2011. / 16:58

Autor: Nacional.hr

Na internetu se pojavljuju opasni linkovi vezani uz ubojstvo bin Ladena

"Budite na oprezu kada pročitate besmislen sadržaj, nerazumljive linkove u internetskoj pošti ili slične linkove na Facebooku ili Twitteru - klikanjem na takav sadržaj sigurno će vas odvesti u nevolju"

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAmeričke federalne vlasti i stručnjaci za sigurnost upozoravaju korisnike interneta da ne otvaraju linkove sa lažnim sadržajem u kojima pošiljatelji tvrde kako imaju fotografije ili video zapis akcije vojske SAD-a i ubijenog Osame bin Ladena, izvještava CNN.

Pretinci elektronske pošte i društvenih mreža poput Facebooka preplavljeni su 'opasnim' linkovima, koji u najboljem slučaju sadržavaju neželjene materijale, a u najgorem - opasne kompjuterske viruse. Zaposlenici u kompjuterskoj industriji nisu iznenađeni, linkovi koji se tiču poznatih osoba hakeri često koriste kao mamac za svoja djelovanja. "Budite na oprezu kada pročitate besmislen sadržaj, nerazumljive linkove u internetskoj pošti ili slične linkove na Facebooku ili Twitteru - klikanje na takav sadržaj sigurno će vas odvesti u nevolju. Obnovite svoj sigurnosni software i budite sigurni i kad koristite preglednik", napisao je na blogu Dave Marcus, šef sigurnosnih istraživanja u McAfee Labsu.

Lažne fotografije ubijenog bin Ladena već kruže internetom. U srijedu je Facebook upozorio korisnike na sumnjive sadržaje i linkove, pozvavši ih da takve stranice prijave kao 'spam', kako bi operateri dobili izvještaj o takvim nepravilnostima u sustavu. Na lažne i opasne linkove upozorio je i američki FBI.

Vezane vijesti

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Facebook će platiti 10 milijuna za "sponzorizirane statuse"

Društvena mreža Facebook pristala je isplatiti 10 milijuna dolara nakon tužbe korisnika kojom ju optužuju da je koristila njihove fotografije i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika