06.05.2011. / 11:28

Autor: Totalsport

Bohumski proces: Odbijena jamčevina Mariju C.

Sudac je usvojio argumentaciju tužiteljstva kako Hrvat još uvijek nije priznao sve prekršaje, te procijenio da stoga postoji realna opasnost od njegova bijega pusti li ga na slobodu

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSudac Zemaljskog suda u Bochumu prihvatio je argumente tužiteljstva o nužnom zadržavanju u istražnom pritvoru njemačkog Hrvata Marija C., jednoga od glavnooptuženih u slučaju "kladiteljske mafije".

Sudac je usvojio argumentaciju tužiteljstva kako Hrvat još uvijek nije priznao sve prekršaje, te procijenio da stoga postoji realna opasnost od njegova bijega pusti li ga na slobodu.

Marijo C. dosad je prihvatio krivnju za zanačajan broj točaka optužnice koje su mu stavljene na teret. Prema procjeni lokalnoga državnog odvjetnika Andreasa Bachmanna, prijeti mu i preko šest godina zatvorske kazne. Ta je činjenica, navode njemački mediji, još jedan razlog odbijanja zahtjeva za odobrenjem jamčevine i puštanjem da se brani sa slobode.

Odvjetnici njemačkog Hrvata, kojem se sudi zajedno s glavnooptuženim Antom Šapinom, predložili su devetog dana rasprave za svog klijenta obranu sa slobode do konačne sudske presude uz jamčevinu od 50.000 eura.

Vezane vijesti

Krivotvoritelji i trgovci putovnicama možda će se braniti sa slobode

Krivotvoritelji i trgovci putovnicama možda će se braniti sa slobode

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u narednih bi nekoliko dana trebalo odlučiti hoće li petero uhićenih kojima je jednomjesečni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika