06.05.2011. / 14:33

Autor: Hina , Nacional.hr

1500 Pakistanaca prosvjeduje: 'Iz Osamine krvi rodit će se tisuće drugih Osama'

"Džihad protiv Amerike neće prestati Bin Ladenovom smrću", rekao je klerik Fazal Muhamed Baraih, vođa današnjih islamističkih prosvjeda u Kveti, glavnom gradu jugozapadne pokrajine Balučistana

ReutersReutersOko 1500 pakistanskih islamista prosvjedovalo je u petak u Kveti protiv ubojstva čelnika Al-Kaide Osame bin Ladena, najavivši da će se pojaviti još više ljudi poput njega i povesti džihad protiv Sjedinjenih Država.

"Džihad protiv Amerike neće prestati Bin Ladenovom smrću", rekao je klerik Fazal Muhamed Baraih, vođa današnjih islamističkih prosvjeda u Kveti, glavnom gradu jugozapadne pokrajine Balučistana. "Osama ne šahid (mučenik). Iz Osamine krvi rodit će se tisuće drugih Osama", poručio je Baraih.

Prosvjed je praćen paljenjem američkih zastava i pogrdnim uzvicima prema SAD-u.

U Pakistanu dosad nije bilo masovnijih reakcija na Bin Ladenovu smrt, ali su veliki prosvjedi najavljeni kasnije u petak, posebice nakon poziva najveće islamističke stranke u zemlji Džamat-e-Islamije, koja smatra da je američkom akcijom u Abotabadu prekršen pakistanski suverenitet.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika