06.05.2011. / 16:18

Autor: Hina , Nacional.hr

Vinka Cetinski puštena na slobodu, dočekali je suprug i sinovi

U rješenju o puštanju na slobodu određena im je mjera opreza, tj. zabranjeno im je uspostavljanje kontakta i razgovora, izravno i preko trećih osoba sa svjedocima koji će se ispitati u daljnjem tijeku istrage

Toni i Vinka Cetinski: Photo: Duško Marušić/PIXSELLToni i Vinka Cetinski: Photo: Duško Marušić/PIXSELLRješenjem istražnog suca danas je ukinut pritvor prvookrivljenoj Vinki Cetinski i drugookrivljenome Marinu Sorgi u slučaju zloporabe pri kupnji i prodaji nekretnina za tvrtku "Kermas ulaganja" u vlasništvu Danka Končara, priopćeno je danas iz Županijskog suda u Puli.

U rješenju o puštanju na slobodu određena im je mjera opreza, tj. zabranjeno im je uspostavljanje kontakta i razgovora, izravno i preko trećih osoba sa svjedocima koji će se ispitati u daljnjem tijeku istrage. Trećeokrivljenom Borisu Sorgi i četvrtookrivljenome Željanu Hrvatinu produljen je pritvor, na istoj zakonskoj osnovi po kojoj je bio i određen.

Vinka sa suprugom Mirkom. Photo: Duško Marušić/PIXSELLVinka sa suprugom Mirkom. Photo: Duško Marušić/PIXSELLInače, istraga se u tom slučaju provodi protiv Vinke Cetinski koja je bila direktorica tvrtke "Kermas ulaganja", vlasnika agencija za promet nekretninama Borisa i Marina Sorga, odvjetnika Željana Hrvatina i njegove supruge Romine (39), koja je suvlasnica agencije za prodaju nekretnina te posrednika u kuprodaji nekretnina koji su nalazili prodavatelje na terenu i ugovarali prodaju Gordana Dobrovića (51) i Željka Bilića (35) zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Matteo i Vinka Cetinski. Photo: Duško Marušić/PIXSELLMatteo i Vinka Cetinski. Photo: Duško Marušić/PIXSELLVinka Cetinski tereti se za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, Marin Sorgo i Romina Hrvatin za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti, Dobrović i Bilić za pomaganje u zloporabi položaja i ovlasti, a Boris Sorgo i Željan Hrvatin za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.

U istrazi o malverzacijama prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu tvrtke "Kermas ulaganja" Danka Končara policija je do sada utvrdila kako je ta tvrtka navodno oštećena za ukupno 43 milijuna kuna.

Vezane vijesti

'Prošlo je vrijeme izgovora, za uspjehe i neuspjehe sami smo zaslužni'

'Prošlo je vrijeme izgovora, za uspjehe i neuspjehe sami smo zaslužni'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je na današnjemu predizbornom skupu Kukuriku koalicije na pulskoj gradskoj tržnici da nam treba "jaka država… Više

Komentari

registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 06.05.11. 16:41

Dali kravetina place od srece ili tuge? Lopovima s hdz predznakom nikad se ne zna zasto suze teku. Logika sama po sebi govori da place zato sto idiotkinja misli da ce je neko zaliti ako vidi suze. Tesko se odvojiti od ukradenog, a jos ako je ukradeno s lakocom, jos teze.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 06.05.11. 16:46

Ovaj smrad od Tonija ima đon obraz kad se ovako brizno brine o lopovčini kalibra mama. Ova homoseksualna spodoba Mateo isto, a muž ko muž, snimio jednu pjesmu i to prije 100 godina i toliko se dobro i danas prodaje da moze komotno debilima pokloniti ponovo jos vece kuce kad se budu ponovo ženili. Toni za neku, a ovaj Mateo za nekog. Marš bando lopovska.


registracija
16/8/06

tectonic, 06.05.11. 18:18

Koji lopovi i polusvijet. Vjerojatno plače zato što bi mogla izgubiti pokoji milijun, ali malo to je vjerojatno u našem sustavu. Ipak je to bila doministrica 90-ih.


registracija
6/5/11

tratorak, 06.05.11. 19:14

Ne mogu razumjeti pljuvanje po ljudima koje ne poznaješ, to mora biti teška frustracija.
To su odgojena djeca koja podržavaju majku,kako i treba, kršćanski.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 06.05.11. 23:25

tratorak
Otkud ti ideja da se pljuje po nepoznatim osobama? Po tebi necu pljuvati, a po njima ne "pljujem" ja nego banda lopovska pljuje po nama. Ti si izfrustriran do boli. Odgojeni su da postuju, ali samo svoje, tebe ili bilo koga drugoga budi siguran da ne postuju niti ce postivati. to je banda lopovska koja bi te u kapi vode utopila. Eto to ti je istina i to poznata istina.


registracija
31/1/10

STTony, 07.05.11. 07:46

Kinezojapanac, slažem se s tobom da Vinka Cetinski najvjerovatnije jeste dio lopovske Kra-De-Ze bande, ali napadati njezine sinove i supruga zato što su je dočekali na izlasku iz pritvora je u najmanju ruku neumjesno.

Sasvim je normalno da se obitelj međusobno podržava pogotovo što još ipak nije sve sudski pravomoćno dokazano.


registracija
12/5/10

kajsija56, 07.05.11. 11:47

"Obični" kriminalci sjede u pritvoru za cijelo vrijeme dok se ne ispitaju svjedoci. Što je ovo - kućni pritvor - pa toga nema kod nas niti ga je moguće kontrolirati. Evo, jednaka svi su jednaki pred zakonom. Sramota!!!! Da Bog da nikada ne zatvorili poglavlje 23!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika