29.11.2011. / 16:06

Autor: Hina

'Prošlo je vrijeme izgovora, za uspjehe i neuspjehe sami smo zaslužni'

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je na današnjemu predizbornom skupu Kukuriku koalicije na pulskoj gradskoj tržnici da nam treba "jaka država koja će svima otvoriti put prema uspjehu" te da s tim u vezi ljudima žele "vratiti vjeru u državu i njezine institucije".

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je na današnjemu predizbornom skupu Kukuriku koalicije na pulskoj gradskoj tržnici da nam treba "jaka država koja će svima otvoriti put prema uspjehu" te da s tim u vezi ljudima žele "vratiti vjeru u državu i njezine institucije".

Milanović je za ove izbore rekao da nisu povijesni, ali su sigurno iznimno važni.

"Previše je toga u Hrvatskoj nazvano povijesnim i zapravo smo predozirani poviješću. Izbori su važni jer mijenjamo model i želimo ljudima vratiti vjeru u državu i njene institucije", dodao je.

Predsjednik SDP-a rekao je kako je "svaka zemlja koja ima odlučnu i kvalitetnu vlast osuđena na uspjeh, a ona koja ima politiku koja uvijek traži izgovore za neuspjehe tu zemlju unazađuje".

"Prošlo je vrijeme izgovora, za naše uspjehe zaslužni ćemo biti mi sami kao, uostalom, i za naše neuspjehe i greške. Ne tražimo autoritarni mandat, niti mandat za promjenu ustava, već tražimo mandat za donošenje odluka od kojih nećemo bježati", poručio je Milanović.

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić rekao je kako je Hrvatskoj potrebna snažna i jaka koalicija koja je, kako je rekao, može izvući iz blata i podići je s dna u koje je potonula. "Ako budemo imali potporu i povjerenje građana te apsolutnu većinu u parlamentu, uspjet ćemo u našim namjerama. Stoga, ili nam dajte povjerenje ili za ovu zemlju nema drugog izlaza", poručio je Čačić građanima Pule, ističući kako "nije vrijeme za emocije, već za pamet i odgovornost".

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić istaknuo je da su skupovi te koalicije u Dalmaciji i Slavoniji potvrdili kako građani žele promjene. Istra će poduprijeti novu vladu, istaknuo je Jakovčić, dodajući kako vjeruje da će ona znati prepoznati regionalni identitet Istre te ujedno podruprijeti sve istarske projekte.

Čelnik HSU-a Silvano Hrelja obećao je kako će nova vlada već od siječnja iduće godine raditi na tome da se mirovine usklađuju s rastom troškova života, a ne s rastom plaća jer je, kako je rekao, "cilj zadržati realnu vrijednost mirovina". Ujedno će se, dodao je, uvesti institut punoga radnog staža te ukinuti povlaštene saborske mirovine.

Nositelj liste Kukuriku koalicije u VIII. izbornoj jedinici Zlatko Komadina rekao je kako vjeruje da će se "lijeva misao Istarske i Primorsko-goranske županije nakon 4. prosinca proširiti po cijeloj Hrvatskoj".

"Želimo svi zajedno stvoriti stabilnu vladu koja može provoditi reforme i upravljati zemljom bez da je ucjenjuju neki koji egzibicionistički izlaze na izbore", zaključio je Komadina.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
22/10/11

jadno100, 30.11.11. 09:01

Bravo Milanovicu svaka na mjestu,em si pametan em dobro izdgledas em znas pricat engleski (sto se od nase jacike ne moze reci).Da je Racan ostao na vlasti do sada bi bili Svicarska.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika