06.05.2011. / 18:58

Autor: Hina , Nacional.hr

Sirija: policija ubila pet prosvjednika u Homsu

Snage sigurnosti uz pomoć razglasa pozivale su stanovnike koji su sudjelovali na prosvjedima da se jave u policijske postaje svoje četvrti, "ako ne žele biti uhićeni i kažnjeni"

Reuters(arhiva)Reuters(arhiva)Pet prosvjednika ubijeno je a nekoliko teško ranjeno u petak u pucnjavi sirijskih sigurnosnih snaga u Homsu, trećem gradu u zemlji, dok je u Damasku istodobno uhićen jedan od čelnika oporbe Riad Seif.

"Najmanje pet osoba ubijeno je a još nekoliko teško ranjeno u pucnjavi snaga sigurnosti na prosvjedu u Homsu", izjavio je Nadžati Tajara, aktivist za ljudska prava iz tog važnog industrijskog grada smještena 160 km sjeverno od Damaska.

Snage sigurnosti pucale su na sudionike prosvjeda u središtu grada. Tu verziju događaja i podatke o stradalima potvrdila su još dva borca za ljudska prava iz Homsa.

Tenkovi su zauzeli položaje na različitim mjestima u središtu grada i u nekoliko četvrti u predgrađu.

Snage sigurnosti uz pomoć razglasa pozivale su stanovnike koji su sudjelovali na prosvjedima da se jave u policijske postaje svoje četvrti, "ako ne žele biti uhićeni i kažnjeni".

Aktivisti za ljudska prava rekli su da je tijekom prosvjeda u Damasku u petak uhićen jedan od oporbenih čelnika Riad Seif, koji je prije deset godina osnovao mirovni pokret za političke slobode i demokraciju u Siriji.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

registracija
26/2/11

markirani, 12.05.11. 11:59

Zašto vrli borci za ljudska prava i demokraciju, poput SAD-a, Velike Britanije, Francuske te njihove vojne skalamerije od NATO-a, ne spriječe krvoproliće u Siriji koje se na očigled cijelog svijeta odvija više od 2 mjeseca?

Zato što Sirija nema toliko nafte ni plina da bi mogla kasnije isplatiti utrošeno u vojnoj "misiji"!

Ali zato Libija ima i previše, nafte i plina!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika