09.05.2011. / 13:12

Autor: Hina

Dodik najavio mogućnost odgode referenduma

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je kako neće odustati od najavljenog referenduma o sudu i državnom odvjetništvu BiH što ga namjeravaju provesti vlasti RS, ali da bi bila moguća njegova odgoda, prenijeli su u ponedjeljak mediji u Beogradu.

Milorad DodikMilorad DodikPredsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je kako neće odustati od najavljenog referenduma o sudu i državnom odvjetništvu BiH što ga namjeravaju provesti vlasti RS, ali da bi bila moguća njegova odgoda, prenijeli su u ponedjeljak mediji u Beogradu.

Dodik je, gostujući na srbijanskoj televiziji B92, izjavio kako bi do odgode održavanja referenduma za 90 dana, odnosno da bi on mogao biti održan na jesen ukoliko bi u Bosni bili otvoreni novi sudski postupci za ratne zločine počinjene nad Srbima.

Govoreći o mogućnosti da visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko ukine odluku referendumu, Dodik je naveo kako ta odluku onda ne bi bila objavljena u službenom glasniku RS te bi tako bila nevažeća.

Dodao je kako bi se o tome također razgovaralo u parlamentu RS te da ondje postoji većina koja bi odbila zahtjev za ukidanjem referenduma.

Dodik je izrazio uvjerenost da vijeće sigurnosti UN neće usvojiti polugodišnji izvještaj Inzka, u kojemu tvrdi kako RS najavljenim referendumom krši Daytonski sporazum.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika