10.05.2011. / 11:42

Autor: Miroslav Sušnik

Kultni japanski bend Boris u Močvari

Nastupali su kao predgrupa Nine Inch Nailsima te skladali glazbu za film Jima Jarmuscha

Kultni japanski bend Boris napokon će se predstaviti hrvatskoj publici i to 21. srpnja u zagrebačkom klubu Močvara.

Teško je ukratko opisati značaj, ulogu te ugled koji Boris već godinama imaju na svjetskoj glazbenoj sceni. Bez ikakvih problema i s lakoćom na svojim izdanjima prolaze kroz razne glazbene stilove, od drone-a, sludge-a, noise rocka, metala, psihodelije pa sve do popa. Pritom obarajući s nogu kako publiku tako i kritiku koja se natječe u hvaljenju njihove glazbe, a albumi zauzimaju mjesta na praktički svim godišnjim "best of" listama, od najmanjih fanzina preko uglednih magazina poput Spina pa sve do najvećih tastemakera iz Pitchforka.

Od ostalih zanimljivosti treba istaknuti da su nastupali kao predgrupa jednim Nine Inch Nails te skladali glazbu za film Jima Jarmuscha. U skladu sa svojom, okvirima određenog žanra, nesputanom glazbom i suradnja s drugim glazbenicima nije bila ništa manje šarolika. Tako se tu našlo mjesta i za jedne Sun O ali i Ian Astbury-a iz The Cult.

Koliko su uvijek nepredvidljivi i jedinstveni govori i podatak da u ovom slučaju ne vrijedi uobičajena rečenica da na turneji promoviraju novi album. Naime, promoviraju 3 nova albuma. Koncertni nastup grupe Boris uvijek je unikatno iskustvo te zasigurno pripada u kategoriju "must see" ovogodišnjh koncerata u Hrvatskoj.

Večer će otvoriti češki Saade.

Rezervacija karata na bobo@metalsoundmagazine.com.

Ulaznice u pretprodaji: 75 kn, a na dan koncerta na blagajni kluba 90 kn.

Vezane vijesti

Slayer, Mastodon i Gojira spremaju se protresti Zagreb

Slayer, Mastodon i Gojira spremaju se protresti Zagreb

Zagreb, 6. lipnja 2012. - Veliki trojac metala, grupe koje objedinjuju povijest, sadašnjost i budućnost, Slayer, Mastodon i Gojira spremaju se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika