10.05.2011. / 18:10

Autor: Nacional.hr

Omar Bin Laden traži istragu o ubojstvu oca

Četvrti najstariji sin najpoznatijeg svjetskog teroriste nije džihadist, za razliku od većine svoje braće nije odlučio pristupiti Al Kaidi

Omar Bin Laden (Reuters)Omar Bin Laden (Reuters)"Držimo američkog predsjednika osobno i pravno odgovornim za otkrivanje istine što se dogodilo s našim ocem Osamom Bin Ladenom", piše u otvorenom pismu Osaminog sina Omara, a izvještava spiegel.de.

Četvrti najstariji sin najpoznatijeg svjetskog teroriste nije džihadist i za razliku od većine svoje braće nije odlučio pristupiti Al Kaidi.

"Nekoliko puta sam bio na ivici između života i smrti. Ljudi me često pitaju što sam okrenuo leđa ocu. Napustio sam ga jer nisam želio da neko drugi odlučuje o mojoj sudbini. Vjerujem da nisam pogriješio. Dobro sam izabrao, izabrao sam život, izabrao sam mir", kazao je prije nekoliko mjeseci Omar, koji iza sebe ima dva braka. Iz prvog sa Alsabah ima sina, dok djece nije mogao imati s Britankom Jane Felix-Browne, te su jedno vrijeme razmišljali i o surogat majic.

No, nakon što je ustanovljeno da Omar boluje od šizofrenije on i Felix-Browne su se rastali.

Živi život ekscentričnog jet-settera, poduzetnik je, prozvao se borcem za mir. U prošlosti je dao mnogo intervjua, napisao je zajedno s majkom knjigu "Odrastati kao Bin Laden". Organizirao je konjičku 'utrku za mir', dugu 3 000 kilometara, kroz Sjevernu Afriku.

U otvorenom pismu ovaj put piše i u ime svoje braće te kritizira predsjednika SAD-a da mu je namjera bila ubiti Osamu, a ne ga uhititi. Nastavlja kako će oni ovaj 'zločin procesuirati kroz američko i međunarodno sudstvo'. Zanimljivo je to da se Omar nije osvrnuo na izjavu i tvrdnju Bijele Kuće da je u akciji ubijen i jedan od Osaminih sinova.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika