11.05.2011. / 09:37

Autor: Hina , Nacional.hr

Provokator iz 'Šumske'

Mile uskoro kao Gadafi?: Amerika spremna uvesti sankcije Dodiku

SAD bi na taj način podupro moguće sankcije koje dužnosnicima RS izrekne Europska unija. Budu li uvedene ovakve mjere, Dodik bi u međunarodnoj zajednici stekao status poput onoga što ga imaju predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko ili libijski vođa Moamer el Gadafi.

Milorad DodikMilorad DodikAmerička administracija pripravna je uvesti kaznene mjere protiv Milorada Dodika i drugih dužnosnika entiteta Republika Srpska u Bosni i Hercegovini za koje se ocijeni da ugrožavaju provedbu Daytonskog sporazuma, tvrdi u srijedu sarajevski "Dnevni avaz".

Pozivajući se na neimenovane izvore u Washingtonu list navodi kako su SAD pripravne staviti Dodika i njegove suradnike na "crnu listu" koja podrazumijeva zamrzavanje pokretne i nepokretne imovine u inozemstvu, zabranu izdavanja viza "ali i druge mjere".

Sankcioniranje bosanskih Srba

SAD bi na taj način podupro moguće sankcije koje dužnosnicima RS izrekne Europska unija. Budu li uvedene ovakve mjere, Dodik bi u međunarodnoj zajednici stekao status poput onoga što ga imaju predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko ili libijski vođa Moamer el Gadafi.

Što bi Milorad Dodik bez Bošnjaka?

Sankcioniranje dužnosnika iz reda bosanskih Srba jedna je od mogućih mjera kojima međunarodna zajednica namjerava odgovoriti na njihov pokušaj da organiziraju referendum kojim bi pokušali osporiti dosadašnje odluke visokih predstavnika u BiH ali i zakonitost djelovanja Suda i Tužiteljstva BiH.

Optužbe za obmanjivanje

Sadašnji visoki predstavnik Valetnin Inzko izvjestio je ranije ovog tjedna Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda kako je ovime došlo do najvećeg zaoštravanja političke krize u BiH od završetka rata označivši pri tom vlasti RS kao odgovorne za takvo stanje.

Najavljene su i Inzkove odvojene konzultacije o stanju u BiH sa zamjenikom američke državne tajnice Jamesom Steinbergom. Predsjednik RS Dodik je u cjelosti odbacio Inzkov istup pred Vijećem sigurnosti optuživši austrijskog diplomata kako "pokušava obmanuti" međunarodnu zajednicu.

U intervjuu za bosanskohercegovačku državnu televiziju BHT 1 Dodik je u utorak ponovio kako će referenduma biti te je ustvrdio kako su sve odluke visokih predstavnika u BiH donesene u prošlosti protuzakonite. Kazao je kako bi RS mogla pristati na razgovore o redefiniranju uloge Suda i Tužiteljstva BiH pod uvjetom da ta tijela počnu procesuiranje ratnih zločina počinjenih nad Srbima.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
30/3/11

das, 11.05.11. 10:19

..strpat milorada u hagg-da vidimo šta je radio za vrijeme rata..i riješena situacija,ovako,oni njemu rade reklamu,u hagg sa njim!


registracija
30/9/09

davor12345, 11.05.11. 10:57

Je, a naši "junaci" u BiH podržali Dodika! Uvijek idu u korak s vremenom!


registracija
16/8/06

tectonic, 11.05.11. 11:13

E Davore baš ...


registracija
17/12/10

zmaj, 11.05.11. 12:06

Četničina ortodoksna!


registracija
7/1/11

djani, 11.05.11. 12:32

četnik koji postoji upravo zato da javno govori što tadić i SANU i SPC misle,a svi zajedno nisu se odrekli četnikovanja ni velike smrdije na štetu susjeda ,samo bi svojatali i šefovali na tom dijelu balkana,ali neće ići,jer iako su im daytonom dozvolili postojanje fašističke i etnički očišćene(220000 Hrvata)zemlje isto tako će im i sankcije opaliti ,neznam koliko će ih osjetiti jer oni su mislim ta srbadija u banani skroz ,ali ipak treba ih izolirati.
njihova je pobjeda jedino u tomu što su sve ali sve hrvate TRAJNO iselili,istjerali i odkupili im kuće i posl.prostore po niskim cijenama za koje nemožete kupiti ni malo bolji automobil u Hrvatskoj,i nema povratka tamo više nikad,a zemljišta su im konfiscirali i ćao bijedo Hrvati moji ,a i naši su tomu kumovali da se više ne vrate mimo tih četnika jer to nisu pravi srbijanci nego pravoslavci iz bosne i hercegovine,kao i ostali osim Muslimana koji su pravi starosjedioci


registracija
7/1/11

djani, 11.05.11. 12:42

Malo komplicirana zemlja,ali ima načina da se sve riješi,samo što srbadija je napravila zlo i nema više povratka,a to im je i bio cilj,a republiku ako dobiju,dobiju,u što sumnjam jer ipak je to Bi H.
KRVNICI SRBI nisu zaslužili nikakvo sazaljenje jer su sve redom ubijali kao nekad nacisti i ustaše,ako ne čak i gore,jer ovaj rat ipak je bio u 21 stoljeću,što znači da je narod ipak pismeniji bio nego onomad kad je bio 2 svj.rat,ali vidi se što su napravili u toj bivšoj šugoslaviji,to im je bila najveća velika srbija tada do 1990,ali već 1988 milošević na gazimestanu ruši sve mitove o njo i govori::nitko nesme da vas bije,tad se stvara otpor i Hrvata i Bošnjaka i Slovenaca ali i Albanaca bijednih koje srbi ubijaju neprekidno još od smrti Tita znači od 1981 u sanducima dolaze mrtvi albanci,pa slovenija za doručak,a nas za ručak i bosna za veceru,ali im je prisjelo sve i još bi im moglo prisjesti sankcijama i gubitkom Vojvodine koja u biti nikad i nije bila njihova samo što oni sve svojataju i njihovi političari,povjesničari i crkvenjaci zadnjih 150 godina udruženo rade na tome da ih je što iše po ovim republikama kako bi oni mogli prezentirati svijetu da gdje je ijedan srbin da je tu i srbija,ali neće ni ta engleska biti zastitnik uvijek ,vide i oni da nemože nitko imati dodatak imanu VELIKA kao englezi ,pa se srpčići sada kuhaju u novoj juhici i smišljaju nam novi krvavi plan kako nas privoljeti bar u EU ako ne u nekoj movoj balkan uniji,nadajmo se da nam takav scenarij neće ići


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 11.05.11. 13:13

Za to sto je Republika Srpska Krajina planula za nekoliko dana u Oluji, za to sto se je Srbija ostala bez Kosova i sto ce iz Bosne uskoro nestati Republika Smrdska, glavnu krivicu snosi Rusija, koja se s bracom Srbima potkusuruje s Amerikom i Europom.

Srbi od kad znaju za sebe govore: Nas i Rusa 300 milijuna, racunajuci na rusku oruzanu pomoc kad i ako zatreba, a Rusi uvijek u odlucujucem momentu zazmire okom kad Amerika i Nato pocnu bomardovati. Velicina Srba je ta, sto kad gube, svojoj djeci i unucima pricaju da su pobjedili, jos od bitke na Kosovu pa na ovamo, s glavnom parolom na ustima: BJEZMO BRACO, POBJEDA JE NASA...


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 11.05.11. 13:17

Dodik je pravi HDZ-ovac. Produzena ruka Kosorici.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 11.05.11. 14:21

ako ostavimo sve to po strani, tj. rat, i tko je kriv, tko je poceo, i da se radi o BiH, itd, onda se dolazi do sustinskog pitanja, a to je: da li jedna cjelovita teritorija, sa svojim definiranim granicama, ima pravo na referendum o otcjepljenju, o samostalnosti. U demokratskom svijetu to bi trebalo biti moguce, i trebalo bi biti iskljucivo pitanje onih kojih se to tice, a mijesanja izvana ne bi trebalo biti.
Intersentno ce na primjer biti promatrat slucaj Skota unutar Velike Britanije, jer i tamo neki pricaju o referendumu na otcjepljenje..
Komentar na Libiju. Ako ostavimo po strani tko je Gadafi, itd, situacija tamo je bitno drugacija. Nije bilo referenduma, jedna grup je uzela oruzje u ruke i na silu pokusava promijeniti poredak i/ili se otcijepiti.. Svaka zemlja bi im odgovorila na slican nacin kao i Gadafi. Upletanja izvana ne bi trebalo biti.
PS Ne podrzavam ono sto radi Dodik, a ni Gadafi, ali ne ni sto rade Ameri.


registracija
7/1/11

djani, 11.05.11. 14:48

svim susjedima Bosne i hercegovine namjerno je ostavljen vruć krupir,tj.kad se Hrvatska ili srbija kao dvije najveće zemlje udalje od američkog podržavanja itd,onda slijede već viđena klanja,bosna je ovdje na balkanu trebala biti kao švicarska i to sa namjerom tako urediti državu da je pravde ,jer to bi bio ključ stabilnosti,ali NJIMA ,zna se tko drma svijetom,to ne odgovara i sad recite da ne postoje teorije zavjere,ali sve po nama se stropoštava gdje god pukne ,bio rat,bila kriza,bile bolesti uvijek ovaj šugavi balkan.
nismo mi ni loši kakva je EU i englezi,ali u njihovom smo bubnju i kao takovi smo pokusni kunići


registracija
1/12/10

tavan, 11.05.11. 15:16

četnika preseliti među ercegoce jer ga oni vole i odlikuju.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 12.05.11. 13:17

Dokaz vise da Srbi samo dobivaju u miru a gube u ratu.Kasnije ce to svojim lazima i manipulacijama pretvoriti u srbski mit o NEPOBEDLJIVOSTI.


registracija
26/1/08

Rampa, 12.05.11. 22:45

Bit će igranke ponovno u BiH!!
Samo će ovaj put mečka igrati pred Miletovim vratima u B.Luci!!!!!


registracija
8/7/10

Maroje, 13.05.11. 09:37

Bosnu urediti kao 3 kantona, svakom narodu po jedan.


registracija
18/12/09

slavonac031, 13.05.11. 12:12

Franjo je učinio za srpstvo od Slobe. Sloba je izgubio Kosovo, a Franjo je u Daytonu osigurao Rrpubliku Srpsku.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika