13.05.2011. / 09:15

Autor: Hina , Nacional.hr

'Bit će još napada'

Počela odmazda - Talibani zbog likvidacije Bin Ladena ubili najmanje 80 ljudi

Pakistanska policija pretpostavlja da su teroristički napad u petak izvela dvojica bombaša samoubojica, a većina poginulih i stradalih su bili novaci centra za obuku

ReutersReutersPakistanski talibani u petak su preuzeli odgovornost za samoubilački bombaški napad na centar za obuku granične policije u sjeverozapadnom gradu Šarsadi u kojem je rano jutros ubijeno najmanje 80 osoba, a desetine su ranjene.

"To je osveta za mučeništvo... bin Ladena. Bit će još napada", rekao je talibanski glasnogovornik Ehsanula Ehsan telefonom s nepoznate lokacije, prenosi Reuters.

Američki specijalci ubili su Osamu bin Ladena u njegovom skrovištu u Pakistanu 2. svibnja. Napad u petak rano ujutro prvi je veliki teroristički napad od njegove smrti. Al Kaida i njezini saveznici, talibani, zavjetovali su se da će osvetiti bin Ladena.

Pakistanska policija pretpostavlja da su teroristički napad u petak izvela dvojica bombaša samoubojica, a većina poginulih i stradalih su bili novaci centra za obuku.

Načelnik policije u Šarsadi, Nisar Sarvat, potvrdio je na početku 69 poginulih i veći broj ranjenih u samoubilačkom napadu. U vrijeme napada odjeknula je još jedna eksplozija, ali policija nije sigurna da li ju je uzrokovao bombaš samoubojica.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika