13.05.2011. / 09:48

Autor: Hina

Kriza u BiH: Ashton stigla u Sarajevo na razgovore s političarima

"Želimo da se otvorena pitanja rješavaju i da se provode potrebne reforme. Spremni smo pomoći BiH da se kreće naprijed", rekla je Ashton

Catherine AshtonCatherine AshtonVisoka predstavnica Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton u četvrtak navečer je iznenada doputovala u Sarajevo a tijekom dana trebala bi održati niz sastanaka s najvišim dužnosnicima Bosne i Hercegovine te s čelnicima nekih od političkih stranaka.

Odmah po dolasku u Sarajevu Ashton je iza zatvorenih vrata razgovarala s visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom.

Ashton bi se trebala sastati s članovima Predsjedništva BiH te predsjednicima Socijaldemokratske partije (SDP) Zlatkom Lagumdžijom i Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihićem.

Nakon toga je najavljen njen odlazak u Banju Luku i razgovori s predsjednikom entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom.

"Želimo da se otvorena pitanja rješavaju i da se provode potrebne reforme. Spremni smo pomoći BiH da se kreće naprijed", rekla je Ashton uoči posjeta BiH koju potresa teška politička kriza prouzročena najavama iz RS o raspisivanju referenduma kojim bi se doveo u pitanje opstanak Suda i Tužiteljstva BiH.

Vlastima RS ostavljen je rok od još najviše sedam dana za povlačenje te odluke uz najavu kako će ju u protivnom poništiti visoki predstavnik Inzko.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika