13.05.2011. / 13:20

Autor: Nacional.hr

Amerikanci snimili cijelu akciju hvatanja bin Ladena kamerama na kacigama?

U akciji je zaplijenjeno dosta dokumenata i različite kompjuterske opreme, analizom je jasno vidljivo kako su središte budućih napada trebale biti SAD

Osama bin LadenOsama bin LadenNa internetu se pojavio novi film-rekonstrukcija o akciji u Pakistanu u kojoj je ubijen Osama bin Laden, izvještava cbsnews.com.

CBS tvrdi kako je 40-minutna akcija 25 američkih specijalaca (SEAL-ova) snimljena kamerama koje su smještene na njihovim kacigama. Dužnosnici pregledavaju snimke, fotografije, izvještaje kako bi rekonstruirali točno kako i što se dogodilo.

Navodno je do obračuna vatrenim oružjem došlo samo u kući za goste, gdje je bin Ladenov tjelohranitelj otvorio vatru na specijalce, no odmah je ubijen. U glavnoj zgradi nitko nije pucao niti je bio naoružan iako je kasnije pronađeno oružje. SEAL-ovi su bin Ladena zapazili na trećem katu, zapucali i promašili. On se je zatim povukao u spavaću sobu. U sobu je prvo ušao jedan specijalac koji je zgrabio njegove kćeri, zatim ulazi drugi, na kojega je nasrnula ili je bila gurnuta njegova žena. Nakon toga isti specijalac puca vođi Al Kaide u prsa dok mu treći pripadnik specijalnih postrojbi puca u glavu.

Republikanac Dutch Ruppersberger tvrdi kako je vidio 'četiri, pet ili šest fotografija' mrtvog bin Ladena u 'bijeloj majici i smeđem ogrtaču'. U akciji je zaplijenjeno dosta dokumenata i različite kompjuterske opreme, analizom je jasno vidljivo kako su središte budućih napada trebale biti SAD.

Računalnu rekonstrukciju cijele akcije možete pogledati ovdje.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika