15.05.2011. / 11:43

Autor: Hina , Nacional.hr

Godišnjica palestinskog egzodusa: Masovna policijska mobilizacija zbog 'Nakbe'

Sukoba između Palestinaca i izraelskih sigurnosnih snaga bilo je tijekom noći u arapskim dijelovima Istočnog Jeruzalema. Osam policajaca je ozlijeđeno, a 13 Palestinaca ukupno je uhićeno od petka

ReutersReutersTisuće izraelskih policajaca mobilizirano je u nedjelju na osiguranju u Istočnom Jeruzalemu i na sjeveru Izraela uoči početka obilježavanja godišnjice "Nakbe" (katastrofe), palestinskog egzodusa nakon osnivanja države Izraela u svibnju 1948. godine.

"Mobilizirali smo tisuće policajaca i razmjestili ih na osjetljiva područja, posebice u Istočnom Jeruzalemu i području Wadi Are", većinom Arapima nastanjenom području sjevernog Izraela, rekao je glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld. "Naše su snage na najvišoj razini pripravnosti i neće tolerirati kršenje javnog reda", dodao je.

Sukoba između Palestinaca i izraelskih sigurnosnih snaga bilo je tijekom noći u arapskim dijelovima Istočnog Jeruzalema. Osam policajaca je ozlijeđeno, a 13 Palestinaca ukupno je uhićeno od petka.

Zbog straha od nasilja izraelska vojska zatvorila je Zapadnu obalu od ponoći i tako će biti sljedeća 24 sata.

Prije 63 godine oko 760.000 Palestinaca napustilo je ili je bilo prisiljeno napustiti Izrael. UN procjenjuje broj izgnanih i njihovih potomaka na 4,8 milijuna. Rezolucija UN-a 194 nalaže da se svim prognanima koji to žele omogući što brži povratak.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika