17.05.2011. / 12:10

Autor: Hina , Nacional.hr

Obrane generala poslale najavu žalbi, tužiteljstvo nije

Nakon podnošenja najavi žalbe, pravilnik ICTY-ja predviđa rok od 75 dana za podnošenje same žalbe. Nakon toga druga strana ima rok od 40 dana da odgovori na tu najavu, pa slijedi daljnjih 15 dana roka za replike na odgovore

ReutersReutersObrane dvojice hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača poslale su do isteka roka u ponedjeljak u ponoć Haaškome sudu najave žalbi na nepravomoćnu presudu u predmetu "Gotovina, Čermak i Markač", potvrdili su u utorak za Hinu odvjetnici dvojice optuženih generala.

Po neslužbenim informacijama tužiteljstvo se nije žalilo, no posebni savjetnik glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza Frederick Swinnen nije bio dostupan za potvrdu te informacije.

Prvostupanjsko vijeće Haaškoga suda 15. travnja proglasilo je krivima generale Gotovinu i Markača i osudilo na kazne zatvora od 24 i 18 godina zatvora za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je cilj bio tijekom i nakon Oluje prisilno i trajno ukloniti srpsko stanovništvo s okupiranih područja u Hrvatskoj, dok je general Ivan Čermak oslobođen svake odgovornosti i pušten na slobodu.

Nakon podnošenja najavi žalbe, pravilnik ICTY-ja predviđa rok od 75 dana za podnošenje same žalbe. Nakon toga druga strana ima rok od 40 dana da odgovori na tu najavu, pa slijedi daljnjih 15 dana roka za replike na odgovore.

Poslije isteka tih rokova uspostavlja se žalbeno vijeće ICTY-ja za taj predmet koje zakazuje datum rasprave.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika