17.05.2011. / 15:51

Autor: Nacional.hr

Izaslanik SAD-a u Seulu: Dogovorena dostava humanitarne pomoći za Sjevernu Koreju

Na novinskoj konferenciji kritizirao je sjevernokorejski program obogaćivanja urana nazvavši ga 'nezakonitim prema rezoluciji UN-a i suprotnih namjena' nego što je rečeno međunarodnoj zajednici

Stephen Bosworth (sredina), južnokorejski pregovarač za nuklearna pitanja Wi  Sung-lac (desno) i Sung Kim, izaslanik SAD-a za nuklearna pitanjathe u ministarstvu vanjskih poslova u Seulu (Reuters)Stephen Bosworth (sredina), južnokorejski pregovarač za nuklearna pitanja Wi Sung-lac (desno) i Sung Kim, izaslanik SAD-a za nuklearna pitanjathe u ministarstvu vanjskih poslova u Seulu (Reuters)Izaslanik SAD-a za Sjevernu Koreju Stephen Bosworth započeo je trodnevne razgovore u južnokorejskom glavnom gradu Seulu o nuklearnom programu i dostavi humanitarne pomoći sjevernom susjedu, izvještava BBC.

Sastao se s južnokorejskim stručnjakom za nuklearna pitanja Wi Sung-lacom u nadi obnavljanja razgovora šestorice. Na novinskoj konferenciji kritizirao je sjevernokorejski program obogaćivanja urana nazvavši ga 'nezakonitim prema rezoluciji UN-a i suprotnih namjena' nego što je rečeno međunarodnoj zajednici. Bosworth nastavlja kako je našao zajednički jezik sa Seulom što se tiče dopremanja humanitarne pomoći Sjevernoj Koreji, no nije htio iznositi detalje. Završio je kako će odluka o posjetu izaslanika SAD-a za pitanje ljudskih prava u Sjevernoj Koreji biti donešena u nekoliko sljedećih dana.

Njegov posjet uslijedio je nakon curenja UN-ovog izvješća o postojanju zajedničke balističke tehnologije Sjeverne Koreje i Irana. Humanitarne organizacije objavile su kako je gruba zima u Sjevernoj Koreji prisilila ljude da jedu travu i koru s drveća.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika