19.05.2011. / 17:02

Autor: Hina

NATO ozbiljno naštetio Gadafijevoj ratnoj mašineriji

NATO je "ozbiljno naštetio" ratnoj mašineriji Moamera Gadafija u Libiji te kako vojni i politički pritisak slabe Moamera Gadafija konačno će ga srušiti, izjavio je u četvrtak glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen u posjetu Bratislavi.

Anders Fogh RasmussenAnders Fogh RasmussenNATO je "ozbiljno naštetio" ratnoj mašineriji Moamera Gadafija u Libiji te kako vojni i politički pritisak slabe Moamera Gadafija konačno će ga srušiti, izjavio je u četvrtak glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen u posjetu Bratislavi.

"Ozbiljno smo naštetili Gadafijevoj ratnoj mašineriji", kazao je on po završetku susreta sa slovačkim predsjednikom Ivanom Gašparovičem.

"Uvjeren sam kako će kombinacija snažnog vojnog pritiska i pojačanog političkog pritiska te potpore oporbi konačno dovesti do pada režima", rekao je on.

Tripoli je gotovo svakodnevna meta udara NATO-a koji je preuzeo 31. ožujka zapovjedništvo nad vojnom intervencijom u Libiji, namijenjenoj prekidu krvave represije libijskog čelnika nad pobunom koja je počela 15. veljače.

Udari međunarodne koalicije nanijeli su teške gubitke libijskoj vojsci, ustvrdio je u utorak francuski ministar obrane Gerard Longuet, ocjenjujući da je uništena trećina teškog naoružanja i polovica uskladištenog streljiva.

Rasmussen je rekao kako će NATO ostati pri svojoj strategiji i da ne namjerava koristiti kopnenu vojsku.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika