20.05.2011. / 09:23

Autor: Hina , Nacional.hr

NATO potopio osam Gadafijevih brodova

NATO i savezničke zračne snage su nastavili precizne zračne napade na snage Gadafijeva režima tijekom noći uz usklađeni napad u lukama Tripolija, Al Kumsa i Sirte, navodi se u priopćenju

Reuters (arhiva)Reuters (arhiva)NATO-ovi zrakoplovi su potopili osam ratnih brodova libijskog čelnika Moamera Gadafija tijekom napada u noći s četvrtka na petak u gradovima Tripoliju, Al Kumsu i Sirti, naveo je Sjevernoatlantski savez u priopćenju.

NATO i savezničke zračne snage su nastavili precizne zračne napade na snage Gadafijeva režima tijekom noći uz usklađeni napad u lukama Tripolija, Al Kumsa i Sirte, navodi se u priopćenju.

NATO-ovo zrakoplovstvo je pogodilo ratne brodove i potopilo ih osam, dodao je NATO.

"Zbog sve češće uborabe Gadafijevih pomorskih snaga, NATO nije imao drugog izbora za zaštitu civilnog stanovništva Libije i NATO-ovih snaga na moru", objasnio je u priopćenju admiral Russ Harding, zamjenik zapovjednika NATO-ove operacije u Libiji.

On je dodao da su sve mete bile vojne i izravno povezane sa sustavnim napadima Gadafijeva režima na libijski narod.

Luka Tripolija je u četvrtak navečer bila izložena zračnim napadima NATO-a, prenosi AFP.

Oko dva sata ujutro po lokalnom vremenu niz eksplozija odjekivalo je Tripolijem kojeg su nadlijetali zrakoplovi.

Glasnogovornik libijskog režima Musa Ibrahim je rekao da se radi o NATO-ovoj poruci međunarodnim pomorskim kompanijama da više ne šalju brodove u Libiju.

NATO je u priopćenju objasnio da sve veća uporaba pomorskih snaga vojske Moamera Gadafija i postavljanje mina ometaju upućivanje nužne humanitarne pomoći.

NATO je nešto ranije naveo da je u četvrtak ujutro presreo tanker nafte koji se kretao prema Libiji, koji je trebao opskrbiti snage vjerne pukovniku Gadafiju.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika