23.05.2011. / 08:46

Autor: Hina , Nacional.hr

Hamas odbio Obamin prijedlog da prizna Izrael

Predsjednik Obama je u Kongresu u godišnjem govoru glavnog pro-izraelskog lobija u Sjedinjenim Državama, AIPAC, u Washingtonu pozvao Hamas da Izraelu prizna pravo na postojanje i da odbaci nasilje

IlustracijaIlustracijaHamas je ponovno u nedjelju odbio poziv američkog predsjednika Baracka Obame za priznavanje Izraela, rekao je Sami Abu Zuhri, glasnogovornik islamističkog pokreta koji kontrolira Pojas Gaze.

Hamas drži da američka administaracija u prošlosti nije uspjela i da će uvijek biti neuspješna u pokušajima uvjeravanja Hamasa da prizna izraelsku okupaciju, rekao je glasnogovornik novinarima.

"Američka administracija u potpunosti podržava okupaciju na štetu težnji palestinskog naroda da stvori državu", dodao je Sami Abu Zuhri.

Predsjednik Obama je u Kongresu u godišnjem govoru glavnog pro-izraelskog lobija u Sjedinjenim Državama, AIPAC, u Washingtonu pozvao Hamas da Izraelu prizna pravo na postojanje i da odbaci nasilje.

Vezane vijesti

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Iranski general: vojni udar bio bi kraj Izraela

Visokorangirani iranski general u subotu je izjavio kako bi izraelska vojna akcija usmjerena protiv iranskoga nuklearnog programa doveo bi do… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika