23.05.2011. / 14:29

Autor: Hina

Talibani opovrgavaju izvješća o smrti mule Omara

Afganistanski talibani odbacili su u ponedjeljak kao neprijateljsku propagandu medijska izvješća da je njihov vođa mula Mohamed Omar ubijen u Pakistanu, poručivši da je živ i da je u Afganistanu te je predan nastavku njihove pobune.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAfganistanski talibani odbacili su u ponedjeljak kao neprijateljsku propagandu medijska izvješća da je njihov vođa mula Mohamed Omar ubijen u Pakistanu, poručivši da je živ i da je u Afganistanu te je predan nastavku njihove pobune.

Sumnje u istinitost medijskih izviješća o smrti vođe talibana tijekom njegova putovanja po Pakistanu, koja se pozivaju na neimenovane izvore, izrazile su snage sigurnosti u Pakistanu, diplomati i dužnosnici u afganistanskoj vladi.

"On je živ i zdrav u Afganistanu" kazao je, kako prenosi Reuters, glasnogovornik talibana, dodajući da talibani "snažno odbacuju te besmislene tvrdnje da je mula Mohamed Omar ubijen".

"To je neprijateljska propaganda usmjerena na slabljenje morala boraca" dodao je glasnogovornik Zabihula Mudžahid.

Glasnogovornik afganistanske obavještajne agencije u ponedjeljak je na konferenciji za novinare rekao kako ta agencija ne može potvrditi smrt mule Mohameda Omara, ali je načpomenuo da je vrhovni vođa talibana prije 4-5 dana nestao iz svojeg skrovišta u Pakistanu, objavio je AFP.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika