24.05.2011. / 19:54

Autor: Hina

Tajno izvješće IAEA: Izrael je 2007. bombardirao neprijavljeni nuklearni reaktor u Siriji

Sirijsko postrojenje što ga je 2007. Izrael bombardirao u Siriji vjerojatno je bio nuklearni reaktor koji Damask nije prijavio nadležnim tijelima, objavila je u utorak Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA), a zbog tog bi izvješća Sirija mogla biti prijavljena Vijeću sigurnosti UN-a.

Yukiya AmanoYukiya AmanoSirijsko postrojenje što ga je 2007. Izrael bombardirao u Siriji vjerojatno je bio nuklearni reaktor koji Damask nije prijavio nadležnim tijelima, objavila je u utorak Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA), a zbog tog bi izvješća Sirija mogla biti prijavljena Vijeću sigurnosti UN-a.

Tajno izvješće IAEA-e, kojega je kopiju dobila agencija Reuters, neovisna je potvrda za sumnje zapadnih zemalja da je Sirija tajno gradila reaktor na lokaciji Dair Alzour u pustinji.

Sjedinjene Države i njihovi europski saveznici mogli bi na temelju tog izvješća potaknuti IAEA-u da prijavi sirijsko nuklearno pitanje UN-ovu Vijeću sigurnosti.

Prema američkim obavještajnim podacima Sirija je gradila reaktor u suradnji sa Sjevernom Korejom u svrhu razvoja atomskog oružja.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 24.05.11. 22:19

A koliko su tajnih nuklearnih reaktora i koliko atomskih i hidrogenskih bombi napravili ameri, koljaći englezi, ubojice francuzi, pljačkaši izraelci i ostala gamad?
I od kud pravo tim idiotima da oni određuju ko smije, a ko ne smije imati reaktore i bombe?
Kak je ono rekel gospon Marks - "fašizam je najviši stadij raz voja kapitalizma.
Mi se vidi kak je bil 100% u pravu, a uskoro bu to shvatila i stoka sitnog zuba, ali tad bu prekasno!


registracija
9/11/09

superhik, 25.05.11. 01:29

Tko ce bombardirati tajni iz*ra*el*ski reaktor u Dim*oni I ogromni neprijavljeni atomski arsenal?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika