25.05.2011. / 14:00

Autor: Hina , Nacional.hr

Inzko neće povući suspenziju odluka u Bosni i Hercegovini

"Za nas je taj slučaj završen", izjavio je Inzko u Sarajevu nakon susreta s predsjednikom vlade Federacije BiH Nerminom Nikšićem s kojim je razgovarao o ukupnom stanju u tom entitetu i BiH

Valentin InzkoValentin InzkoVisoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko izjavio je u srijedu kako rješavanje položaja hrvatskog naroda u BiH sada prestavlja jednu od najvažnijih zadaća, no istaknuo je kako ostaje na snazi njegova suspenzija odluka Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) kojima je uspostava izvršne vlasti u Federaciji BiH proglašena protuzakonitom.

"Za nas je taj slučaj završen", izjavio je Inzko u Sarajevu nakon susreta s predsjednikom vlade Federacije BiH Nerminom Nikšićem s kojim je razgovarao o ukupnom stanju u tom entitetu i BiH.

Visoki je predstavnik ovime sugerirao kako su nerealna očekivanja HDZ BiH i HDZ 1990. da bi on mogao povući svoju suspenziju odluka SIP-a čime bi se stvorili uvjeti za ponovni izbor čelnika Federacije odnosno entitetske vlade.

Izvršnu vlast u Federaciji BiH u ožujku su uspostavile stranke okupljene oko Socijaldemokratske partije (SDP), a interese Hrvata u toj koaliciji zastupaju Hrvatska stranka prava (HSP) i Narodna stranka "Radom za boljitak" (NSRzB).

Inzko je podsjetio kako je osobno zastupao stajalište po kojemu je najbolje rješenje bilo da se o cijelom problemu očituje federalni ustavni sud, no to nije bilo moguće jer su dožnosnici HDZ BiH koji su prvotno tražili očitovanje tog suda svoje zahtjeve povukli.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika