26.05.2011. / 14:37

Autor: Hina , Nacional.hr

Vijest o uhićenju najvažnija u BiH: 'Tadić je cijelo vrijeme znao gdje se nalazi Mladić'

Komšić je upozorio kako je uhićenje dokaz "da su srbijanske vlasti u svakom trenutku znale gdje se nalazi Ratko Mladić, kao što su znale gdje se nalazi i Radovan Karadžić"

Ratko Mladić i Radovan Karadžić (Reuters)Ratko Mladić i Radovan Karadžić (Reuters)Uhićenje Ratka Mladića najvažnija je vijest u četvrtak za medije u Bosni i Hercegovini.

Javne radijske i televizijske postaje izravno su prenosile konferenciju za novinare srbijanskog predsjednika Borisa Tadića na kojoj je potvrđeno uhićenje Mladića, a odmah su počela pristizati brojna reagiranja na tu dugo čekanu vijest.

Među prvima reagirao je član predsjedništva BiH Željko Komšić.

"Iznimno mi je drago što je napokon došlo do uhićenja Ratka Mladića i što će se on naći na optuženičkoj klupi i odgovarati za sva strašna zlodjela počinjena na teritoriju BiH, a posebice za genocid počinjen u Srebrenici", stoji u Momšićevoj pisanoj izjavi dostavljenoj medijima u Sarajevu.

On je međutim upozorio kako je uhićenje dokaz "da su srbijanske vlasti u svakom trenutku znale gdje se nalazi Ratko Mladić, kao što su znale gdje se nalazi i Radovan Karadžić".

"Očigledno je da su i jedan i drugi Srbiji služili samo kao moneta za potkusurivanje u pregovorima s Europskom unijom. Tek u trenutku kad je EU Srbiji odlučno postavila kao uvjet daljem pridruživanju uhićenje Ratka Mladića, ono je i uslijedilo", zaključio je Komšić.

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir izjavio je kako je sa zadovoljstvom primio vijest o Mladićevu uhićenju.

"Naravno da je riječ o pozitivnom potezu tijela vlasti Srbije koje pokazuju da, bez obzira na vrijeme koje je prošlo od optužnice do uhićenja, počinju funkcionirati. Na žalost, činjenica da je uhićen na teritoriju Srbije pokazuje kako su određene institucije Srbije sudjelovale u njegovu skrivanju", kazao je Budimir.

Predsjednik Udruženja logoraša BiH Murat Tahirović Mladićevo je uhićenje opisao kao prvi korak prema pravdi u slučaju toga optuženika za najteža kaznena djela ratnog zločina.

"Nadam se o da je u dobroj kondiciji i da će dočekati kraj suđenja", kazao je Tahirović lokalnim medijima.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
30/1/07

brodski, 26.05.11. 18:11

Tadić je cijelo vrijeme znao gdje se nalazi Mladić'
Normalnoda je znao samo se uplašio da mu takav kapitalac u međuvremenu ne umre, pa ga neće moći "unovčiti".


registracija
20/8/10

McCoy, 26.05.11. 20:10

@brodski
Misliš isto kao što je Hrvatska vlada unovčila gotovinu?


registracija
10/1/10

avvf2002, 27.05.11. 06:27

Prvo ga primis u stranku.
Pa mu das funkciju.
Pa sve greske u ladicu.
I - kada ti vise nije potreban, ili cak smeta - iz ladice.
To vam je politika: jedno misli, drugo radi, trece pricaj a sta ce biti znaces kad zazvoni telefon.


registracija
7/1/11

djani, 27.05.11. 22:48

SRBI IMAJU TAJNI PLAN ZOVE SE MEMORANDUM 2 ,ZLO OD NARODA


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika