27.05.2011. / 08:34

Autor: Hina , Nacional.hr

Neredi po Srbiji zbog Mladića, u Novom Sadu skinuta hrvatska zastava

U neredima koje je izazvalo oko 500 prosvjednika, koji su željeli upasti u RTV, kao i u sjedište DS-a u Novome Sadu poslije intervencije policije ozlijeđene su dvije osobe, a više je prosvjednika privedeno

ReutersReutersProsvjed u Novom Sadu zbog uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića pretvorio se četvrtak navečer u teške incidente ispred sjedišta Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i u središtu grada, a u neredima koji su uslijedili skinuta je hrvatsku zastava s pročelja Srpskog narodnog kazališta (SNP), javila je Radio televizija Vojvodine (RTV).

U neredima koje je izazvalo oko 500 prosvjednika, koji su željeli upasti u RTV, kao i u sjedište DS-a u Novome Sadu poslije intervencije policije ozlijeđene su dvije osobe, a više je prosvjednika privedeno.

Prosvjedi su počeli na Trgu slobode u središtu grada, a potom je kolona sa slikama Ratka Mladića i transparentima, bacajući petarde, krenula prema zgradi vlade Vojvodine, javlja RTV.

Nakon što je skupina prosvjednika bacala kamenje na prozore ureda DS-a, izbila je tučnjava s policijom u kojoj su ozljeđena dva sudionika nereda.

Kolona se potom uputila prema zgradi SNP-a, gdje je večeras počelo 56. Sterijino pozorje.

Na zgradi kazališta u tom povodu bila je istaknuta i hrvatska zastava koju su prosvjednici skinuli, a pokušaj da se isto učini i s zastavom BiH spriječila je policija.

Ravnatelj policije MUP-a Srbije Milorad Veljović rekao je da je policija privela više osoba koje su sudjelovale u prosvjedima u Beogradu i Novom Sadu zbog uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića.

ReutersReuters

"Bilo je privođenja, ali više preventivnih, jer policija ne želi dopustiti narušavanje javnog reda i mira", rekao je Veljović agenciji Beta i dodao da će se točan broj privedenih znati sutra ujutro.

Srbijanska policija uhitila je u četvrtak rano ujutro najtraženijeg haškoga bjegunca Ratka Mladića u jednoj kući u selu Lazarevac pokraj Zrenjanina.

ReutersReutersU središtu Beograda sinoć se, kako javlja agencija Beta, okupilo oko 50 mladića, uzvikujući poruke potpore Mladiću, a koji su se nakon reakcije policije opremljene za razbijanje demonstracija razbježali. Policija je jučer zbog narušavanja javnog reda i mira u Beogradu privela 35 ljudi, a za sada će podići tri kaznene i jednu prekršajnu prijavu.

Potpredsjednica Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić najavila je da će ta stranka u nedjelju navečer organizirati prosvjedni skup zbog uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića.

Prosvjed će u Beogradu početi u 19 sati, a održat će se pod nazivom "Suradnja s Haškim sudom je izdaja Srbije", piše Bet

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 27.05.11. 11:52

ovo tamo je izdaja Srbije, a kod nas je bila izdaja Hrvatske. Ima li razlike izmedu njihovih i nasih domoljubnih trubaca? Da ih je sve zajedno skupiti, i njihove i nase, mozda bi se oni u stvari vrlo dobro slagali. Kao nekad njihove vode, Grobar Srbije i Pogrebnik Domovine.


registracija
28/4/10

Zvonko, 27.05.11. 13:40

aga, nemoj tako! Činjenice ne govore tvojoj tezi u prilog, a uspoređivati ovu dvojicu je čak i neukusno. Moraš malo o tim tezama i ljudima koji guraju takove teze više znati kako bi izbjegao takovu nekritičnu podvalu.


registracija
20/8/10

McCoy, 27.05.11. 16:15

aga, potpuno si u pravu. Razlike medju njima nema.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 27.05.11. 17:09

Zvonko, citam vase komentare i ima tocaka s kojima se slazem, kao to da su zlocini cinjeni i od strane partizana, i ja to svakako ne opravdavam. Ali za mene nema bas puno razlike izmedu Tudmana i Milosevica. Dok je Milosevic vikao "niko ne sme da vas bije" dotle je Tudman u Kanadi s veoma ustaski nastrojenom emigracijom pravio planove koliko Srba moze ostat u Hrvatskoj, i dokle ce se Hrvatska prostirat. I jedan i drugi su zeljeli rat, jer su jedino ratom mogli ostvariti svoje ciljeve. Mnoge knjige su o tome napisane. U nekima se iznosi podatak da je Susak ispalio prve metke prema srpskoj strani, u njegovom slucaju 3 bazuke, jos u travnju 1991. Tudman je doveo izvana one u "najcrnjim uniformama" da bi pomirio sinove i kceri ustasa i partizana. To nikako nije moglo ici jer je zaboravio na sinove i kceri partizana srpskog porijekla koji su mirno zivjeli u Hrvatskoj, a koje "crne uniforme"nisu mogli ni smislit, a kojih se Tudman tako i tako zelio rijesit. Rat je bio neminovan, a to je i bio cilj. Zato je Tudman za mene zlikovac i uvijek ce bit.


registracija
7/1/11

djani, 27.05.11. 22:45

srbi imaju novi tajni plan MEMORANDUM 2


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika