29.05.2011. / 22:16

Autor: Hina , Nacional.hr

Miting potpore Mladiću

U neredima uhićeno 70 izgrednika, Radikali ne odustaju od 'Velike Srbije'

Skupina od stotinjak huligana na samom je završetku mitinga krenula u obračun s policajcima, koje su gađali bocama, bakljama i kamenjem

ReutersReutersNa prostoru ispred Doma Narodne skupštine u središtu Beograda u nedjelju kasno popodne počeo je miting Srpske radikalne stranke (SRS) organiziran u znak potpore uhićenom haaškom optuženiku Ratku Mladiću.

Na mitingu se okupilo oko 10 tisuća ljudi, među kojima je veliki broj stigao tijekom dana autobusima iz drugih srbijanskih mjesta, a miting nije mogao proći bez izgreda.

ReutersReutersSkupina od stotinjak huligana na samom je završetku mitinga krenula u obračun s policajcima, koje su gađali bocama, bakljama i kamenjem. Kako javlja B92, policija je na koncu uhitila 70 huligana, koji su imali navijačka obilježja. Došlo je i do tučnjave između policije i prosvjednika, uslijed čega je lakše ozlijeđen jedan policajac, i manji broj prosvjednika.

Među okupljenima se mogu vidjeti brojne zastave SRS-a, kao i fotografije Mladića te Radovana Karadžića i predsjednika stranke Vojislava Šešelja, obojice također haaških optuženika.

Oko 3.000 pripadnika policije, među kojima i oni opremljeni za razbijanje demonstracija, raspoređeno je središnjim gradskim cestama, posebice oko najvažnijih institucija, a kako je objašnjeno iz policije, mjere sigurnosti podignute su na višu razinu zbog očekivanja da na skupu sudjeluju pripadnici ekstremnih desničarskih organizacija.

ReutersReutersPotpredsjednik SRS-a Dragan Todorović poručio je kako će se Radikali, kad dođu na vlast, 'boriti za Veliku Srbiju'. "Moj otac se borio za slobodu svog naroda, a ne protiv drugih naroda. Danas tamo gdje nema srpske države, nema ni Srba", kazao je pak Mladićev sin Darko, dodavši da u pritvoru leži "čovjek koji je spriječio novi genocid u Jasenovcu". "Ne smijemo dozvoliti da nam nepismeni zapadnjaci pišu povijest i govore da je Ratko Mladić zločinac, jer to je obična laž. Ratko Mladić nije samo moj otac, on je otac svih onih koji nisu ubijeni i bačeni u jame", kaže Mladićev sin.

Ratko Mladić uhićen je u četvrtak u vojvođanskom selu Lazarevu, od kada se nalazi u pritvoru beogradskog posebnog suda.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
7/1/11

djani, 29.05.11. 22:53

lud narod,a imaju psihijatre i akademike neka ih liječe svih 7 milijuna


registracija
14/5/11

tms, 30.05.11. 04:41

Pa i upola manjem Zagrebu se je okupio isti broj prosvjednika da brani nase ratne zlocince. A i Norac je veliki heroj za mnoge, unatoc tom sto je bio osudjen sto je osobno poklao tri babe, i bio odgovoran za poboj oko 200 civila (to mu dodje jedna Ovcara)


registracija
30/12/08

csiki, 30.05.11. 07:11

djani i za Vas potrebna terapija kod psihologa.


registracija
1/12/10

kibidabi, 30.05.11. 07:18

Ima ovakvih divljaka i u našem narodu koliko hoćeš.Za jedne je Norac heroj,pa Glavaš,pa Merčep.............ista govna kao i ovi četnici.


registracija
26/1/08

Rampa, 31.05.11. 12:46

Baš me interesira na koji način će doći do velike Srbije? Možda da nas, Bosance, Makedonce, Albance i Crnogorce lijepo zamole??


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika