30.05.2011. / 08:07

Autor: Hina

Pakistanski mediji najavljuju pokretanje ofenzive protiv Al Kaide

Pakistan je odlučio pokrenuti "ciljanu vojnu ofenzivu" u Sjevernom Vaziristanu, glavnom utočištu Al Kaide i talibana na granici s Afganistanom, objavili su u ponedjeljak pakistanski mediji.

Pakistan kreće u ofenzivu protiv Al-Kaide (Reuters)Pakistan kreće u ofenzivu protiv Al-Kaide (Reuters)Pakistan je odlučio pokrenuti "ciljanu vojnu ofenzivu" u Sjevernom Vaziristanu, glavnom utočištu Al Kaide i talibana na granici s Afganistanom, objavili su u ponedjeljak pakistanski mediji.

Sjedinjene Države već dugo traže od Pakistana pokretanje ofenzive u toj regiji radi razbijanja Haqqani mreže, jedne od najsmrtonosnijih frakcija u borbi s američkim vojnicima u Afganistanu. Taj je američki pritisak postao posebno intenzivan nakon što je otkriveno da je Osama bin Laden živio u Pakistanu .

Lokalni mediji, pozivajući se na neimenovane "visoko pozicionirane izvore", pišu da će pakistansko zrakoplovstvo u ofenzivi najprije omekšati militantne ciljeve, a zatim pokrenuti kopnenu akciju.

Vezane vijesti

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Islamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika