01.06.2011. / 15:23

Autor: Hina

NATO produljuje misiju u Libiji do kraja rujna

NATO je u srijedu odlučio do kraja rujna produljiti misiju u Libiji koja bi službeno trebala završiti 27. lipnja, stoji u priopćenju što ga je u sjedištu saveza u Bruxellesu objavio glavni tajnik Anders Fogh Rasmussen.

Anders Fogh RasmussenAnders Fogh RasmussenNATO je u srijedu odlučio do kraja rujna produljiti misiju u Libiji koja bi službeno trebala završiti 27. lipnja, stoji u priopćenju što ga je u sjedištu saveza u Bruxellesu objavio glavni tajnik Anders Fogh Rasmussen.

"NATO i njegovi partneri upravo su odlučili produljiti misiju u Libiji na dodatnih 90 dana", navodi se u priopćenju.

"Odluka šalje jasnu poruku režimu Moamera Gadafija: odlučni smo nastaviti akcije kako bismo zaštitili libijski narod", navodi se.

NATO će nastaviti ispunjavati mandat UN-a (...) i zato da bi poslao "jasnu poruku libijskom narodu: NATO, naši partneri, međunarodna zajednica: svi smo uz vas. Jedinstveni smo u mišljenju da sami možete izgraditi vlastitu budućnost, a taj se dan bliži", navodi glavni tajnik NATO-a.

Odluku je donijelo Sjevernoatlantsko Vijeće, NATO-ova upravna instanca, čiji su se članovi sastali u srijedu u Bruxellesu na razini veleposlanika zemalja članica.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika