02.06.2011. / 10:33

Autor: Hina

Pakistan: talibani ubili 28 ljudi

Plemenska područja sjeverozapadnog Pakistana uporišta su pakistanskih talibana, ali i glavno utočište afganistanskim talibanima koji taj dio Pakistana koriste kao bazu za napade preko granice

Ilustracija (Reuters)Ilustracija (Reuters)Najmanje 23 policajca i petero civila ubijeno je od srijede u napadima nekoliko stotina pakistanskih i afganistanskih talibana na nadzornu točku na granici s Afganistanom, na sjeverozapadu Pakistana, objavila je u četvrtak policija.

"Stotine napadača, pakistanskih i afganistanskih talibana, teško naoružanih napalo je i zauzelo u srijedu ujutro nadzornu točku policije u Šaltaluu, u okrugu Dir, nedaleko od plemenskih zona, uporišta pakistanskih talibana", izjavio je časnik lokalne policije Kazi Džamil ur-Reman.

Nadzorna točka Šaltalu nalazi se deset kilometara od pakistanske granice s afganistanskom pokrajinom Kunarom, u kojoj su talibani vrlo aktivni.

"Zasad smo pronašli beživotna tijela 23 policajca", nastavio je on, dodajući da je pet civila, među kojima dvije žene, također smrtno stradalo u svojim domovima pogođenima minobacačkim granatama talibana.

Vojska je helikopterskim napadom uspjela odbaciti talibane nazad u okolne planine, ali sporadični sukobi traju i u četvrtak. "Vratili smo kontrolu nad većim dijelom područja", rekao je Ur-Reman. Nije mogao reći koliko je talibana stradalo u napadu.

Plemenska područja sjeverozapadnog Pakistana uporišta su pakistanskih talibana, ali i glavno utočište afganistanskim talibanima koji taj dio Pakistana koriste kao bazu za napade preko granice.

Otkako su pakistanski talibani u ljeto 2007. godine proglasili džihad protiv vlade u Islamabadu jer pomaže Amerikancima u borbi protiv terorizma, u njihovim napadima poginulo je oko 4400 Pakistanaca.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika