03.06.2011. / 19:20

Autor: Hina , Nacional.hr

BiH pojačala mjere zaštite zbog E.coli

Direktor Agencije za sigurnost hrane BiH Sejad Mačkić je u Mostaru nakon susreta s predstavnicima Veterinarske službe BiH i entitetskih službi istaknuo kako inspekcijske kontrole pojačano nadziru uvoz povrća

ReutersReutersVlasti Bosne i Hercegovine potvrdile su u petak da su pooštrile mjere kontrole uvoza hrane, napose povrća, zbog pojave zaraze bakterijom Escherichiom coli (E.coli), te da se na terenu poduzimaju dodatne mjere zaštite.

Direktor Agencije za sigurnost hrane BiH Sejad Mačkić je u Mostaru nakon susreta s predstavnicima Veterinarske službe BiH i entitetskih službi istaknuo kako inspekcijske kontrole pojačano nadziru uvoz povrća.

"Činimo sve kako bi dobili podatke u kojem se proizvodu nalazi E.coli nakon čega ćemo na vrijeme poduzeti sve potrebne mjere", rekao je Mačkić.

Voditeljica Mikrobiološkog instituta u Sarajevu Mirsada Hukić istaknula je da novi soj E.coli najviše pogađa zdrave osobe a naročito žene.

"Gotovo 80 posto oboljelih su žene", rekla je M. Hukić.

Najavljeno je da će vlasti BiH nastaviti pratiti zbivanja oko širenja E. coli te poduzimati i dodatne mjere kako bi se zaštitili građani BiH.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 04.06.11. 01:13

Ma pustite tu bakteriju u BiH!
Bez brige, tamo ionako ništa ne uspijeva, pa neće niti ta bakterija!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika