04.06.2011. / 18:06

Autor: Hina

Prijava za višemilijunske zloporabe u Željeznicama FBiH

Federalna uprava policije podnijela je Državnom odvjetništvu županije Sarajeva prijavu protiv 12 osoba za višemilijunske zloporabe kojim je oštećeno javno poduzeće Željeznice Federacije BiH u korist privatne tvrtke, izvijestili su u subotu iz federalne policije.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaFederalna uprava policije podnijela je Državnom odvjetništvu županije Sarajeva prijavu protiv 12 osoba za višemilijunske zloporabe kojim je oštećeno javno poduzeće Željeznice Federacije BiH u korist privatne tvrtke, izvijestili su u subotu iz federalne policije.

Policija je navela samo inicijale, no mediji navode da se, uz ostale, radi o donedavnim članovima uprave Željeznica Federacije BiH direktoru Narcisu Džumhuru, izvršnom direktoru za ekonomske poslove Seji Ramiću, kao i članovima uprave Smaji Salketiću, Muniru Spahiću, Ninoslavu Lučiću te direktoru jedne privatne tvrtke.

Prema policijskom priopćenju 12 dužnosnika se sumnjiči da su zloporabili položaj i ovlasti postupajući suprotno interesima Željeznica FBiH čime su omogućili stjecanje protupravne imovinske koristi tvrtki iz Sarajeva u ukupnom iznosu od oko 5 milijuna maraka (oko 19,25 milijuna kuna).

Za šest od 12 osoba, sumnja se da su zajedno počinili kaznena djela zloporabe službenog položaja ili ovlasti te sklapanja štetnog ugovora. Tijekom policijske istrage otkriveno je i da su dužnosnici Željeznica krivotvorili službene dokumente te nezakonito založili imovinu ovog javnog poduzeća i omogućili jednoj tvrtki iz Sarajeva dobivanje zajma u ukupnom iznosu od 8 milijuna maraka.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika