05.06.2011. / 15:22

Autor: Hina

Hague: Nema određenog datuma za kraj akcije u Libiji

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague u nedjelju je izjavio kako nema određenog datuma za završetak intervencije međunarodne koalicije u Libiji, u trenutku kada postoji zabrinutost zbog mogućeg odugovlačenja sukoba.

William HagueWilliam HagueBritanski ministar vanjskih poslova William Hague u nedjelju je izjavio kako nema određenog datuma za završetak intervencije međunarodne koalicije u Libiji, u trenutku kada postoji zabrinutost zbog mogućeg odugovlačenja sukoba.

"Nitko ne zna koliko će vremena ovo moći trajati", rekao je šef britanske diplomacije za britanski BBC1, nakon posjeta Bengaziju, uporištu oporbe, koja se bori protiv pukovnika Gadafija, gdje se sastao s pobunjeničkim čelnicima.

"Nećemo donijeti nikakav određeni datum. Moglo bi potrajati nekoliko dana, nekoliko tjedana ili nekoliko mjeseci. Ali trud se isplati", rekao je, dodavši kako bi, izostankom intervencije koalicije 19. ožujka, "Gadafi bio ponovno preuzeo kontrolu nad cijelom Libijom i počinio još zločina te prouzročio iznimno duboku humanitarnu krizu, istodobno destabilizirajući Tunis i Egipat, uz strašne posljedice za cijelu Europu i za samu zemlju", objasnio je.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

registracija
4/6/11

VladSerbia, 05.06.11. 16:45

Ubijanje i unistavanje u ime humanosti. Pitam se dokle ce zapadne zemlje izvlaciti. Optuzile su Gadafija za zlocin protiv civila, a potom one same pobile toliko ljudi i unistili toliko infrastrukture, da to samom Gadafiju ne bi palo na pamet. Juce su ga docekivali sa osmehom i grlili, a sada su odjednom kao zgranuti njegovim ponasanjem koje isto od 1973.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika